Michaela Katonová Krimi

Muž, ktorý na Štedrý deň olúpil ženu na ulici už čelí obvineniu

Vyšetrovateľ vzniesol obvinenie voči 19-ročnému Bratislavčanovi Michalovi K. z trestného činu lúpeže, ktorého sa dopustil v poludňajších hodinách 24. decembra 2015. Informoval o tom bratislavský krajský policajný hovorca Michal Szeiff.

Ilustračný obrázok k článku Muž, ktorý na Štedrý deň olúpil ženu na ulici už čelí obvineniu
Zdroj: Dnes24.sk

„Menovaný krátko pred 13.10 h pristúpil odzadu k poškodenej 58-ročnej žene, ktorá v tom čase prechádzala popri kaplnke na Šustekovej ulici. Následne ju sotil do chrbtovej časti tela, následkom čoho žena stratila stabilitu a spadla na zem. Počas toho, ako poškodená ležala na zemi, menovaný jej vytrhol z ruky igelitovú tašku spolu s kabelkou, ktoré mala pri sebe a z miesta utiekol na neznáme miesto,“ uviedol Szeiff.

Krádežou kabelky s obsahom rôznych osobných dokladov, platobných kariet, dvoch mobilných telefónov, ako aj finančnej hotovosti mal obvinený muž spôsobiť žene škodu v celkovej výške 550 eur. Podľa polície žena zároveň utrpela počas lúpeže aj ľahké zranenia, a to odreniny dolných a horných končatín.

„Menovaného spozorovala v nočných hodinách 23. januára 2016 hliadka PZ a nakoľko bol na základe miestnej znalosti podozrivý zo spáchania uvedeného skutku, predviedla ho na príslušný policajný útvar. Na menovaného vyšetrovateľ PZ spracoval aj podnet k návrhu na jeho väzobné stíhanie,“ doplnil Szeiff.

V prípade preukázania viny hrozí v zmysle trestného zákona za uvedené konanie trest odňatia slobody na tri roky až osem rokov.

Prečítajte si tiež: Proces v prípade vraždy a znásilnenia dvoch žien v Bratislave pokračuje

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM