Adriana Banásová Správy

MŠ Exnárova bude od septembra fungovať ako samostatná škôlka

Materská škola Exnárova 6 v bratislavskej mestskej časti Ružinov ešte nedávno bojovala o záchranu, od septembra z nej bude nakoniec samostatná škôlka.

Ilustračný obrázok k článku MŠ Exnárova bude od septembra fungovať ako samostatná škôlka
Zdroj: TASR

„Úspešne sa tak ukončí niekoľkoročné úsilie rodičov detí a ružinovskej samosprávy, aby škôlka zostala zachovaná a plnohodnotne fungovala,“ priblížil starosta Ružinova Dušan Pekár.

Materská škola Exnárova je do 1. septembra súčasťou právneho subjektu Materskej školy Bancíkovej. Po tomto termíne bude samostatnou rozpočtovou organizáciou mestskej časti Ružinov. Bude mať svoju riaditeľku a hospodáriť s pridelenými financiami. Zaradená je aj do siete škôl a školských zariadení.

O osamostatnenie škôlky na Exnárovej požiadala Rada materskej školy Bancíkovej a Občianske združenie rodičov a priateľov detí Púpava, čiže rodičia detí z Exnárovej. Škôlka totiž niekoľko rokov bojovala o záchranu, keďže sa nachádzala v budove vo vlastníctve hlavného mesta Bratislavy a jej priestory chcela získať Základná umelecká škola Exnárova.

Ale mestskej časti sa spoločne s rodičmi tomu podarilo zabrániť. Osamostatnenie považujú za zavŕšenie procesu snahy o vytvorenie ďalšej plnohodnotnej materskej školy na sídlisku Pošeň.

„Od minulého roka je MŠ Exnárova už aj v katastri nehnuteľností samostatnou budovou v správe mestskej časti, čo umožnilo investovať do rekonštrukcie škôlky,“ priblížila hovorkyňa mestskej časti Ružinov Miroslava Plesníková.

V MŠ Exnárovej funguje päť tried a navštevuje ju takmer 120 detí. Od 1. septembra sa takisto osamostatní ružinovská MŠ Západná, ktorá má deväť tried a viac ako 170 detí.

ilustračná foto

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM