Rôzne Správy

Mrazivý kúpeľ: Ľadové medvede si zaplávali v studenom Dunaji

Väčšina z nás asi trávi zimu radšej v teple domova. Nájdu sa však aj takí, ktorým nerobí problém natiahnuť si plavky a skočiť do mrazivého Dunaja.

Ilustračný obrázok k článku Mrazivý kúpeľ: Ľadové medvede si zaplávali v studenom Dunaji
5
Galéria
Zdroj: A. Ostrihoňová

Desiatky otužilcov z celého Slovenska sa stretli na tradičnom zimnom podujatí Od Štúra k Štefánikovi. Po dvoch rokoch a rekonštrukcii Starého mosta sa plávalo opäť na zaužívanom úseku od Námestia Ľudovíta Štúra po Námestie M. R. Štefánika.

Prvýkrát popod nový Starý most

Ani slabé mrholenie neodradilo odvážlivcov, ktorí zahodili teplé oblečenie a naskákali do ľadového Dunaja. Teplota vody bola pre otužilcov priam ideálna, mala 6,5 stupňov Celzia. Vzduch bol o čosi teplejší.

Na tisícmetrovú trať sa vydali muži aj ženy všetkých vekových kategórií a po prvýkrát sa plávalo popod nový Starý most. Po tom, čo plavci dorazili k nákupnému centru Eurovea, si stuhnutú krv rozprúdili behom po brehu Dunaja naspäť do osobného prístaviska.

Spokojnosť s účasťou

Podujatie organizuje občianske združenie Slovenské ľadové medvede, ktoré spája všetkých, ktorým nie je proti srsti vliezť počas mrazivých dní do studenej vody a trocha sa otužiť. „Sme radi, že po rokoch sa plávalo opäť popod Starý most. Mali sme výbornú účasť. Do Dunaja si prišlo zaplávať 73 účastníkov z celého Slovenska,“ povedal organizátor akcie Ján Vyhnálik.

Trčiace hlavy ľadových medveďov z hladiny rieky upútali náhodných okoloidúcich aj zahraničných turistov, ktorí na brehu drkotali zubami a len nechápavo krútili hlavami.

Ľadové medvede v Dunaji
5
Galéria
Zdroj: A. Ostrihoňová
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM