Nina Táborská Samospráva

Možno už dnes sa rozhodne o osude Šafka. Dá mu Števčík zelenú?

Téma "Šafko" rezonuje u Bratislavčanov už niekoľko mesiacov. Kontajnery mali začať miznúť zo Šafárikovho námestia už v januári, v súčasnosti ale prebieha druhé stretnutie dotknutých so starostom Starého Mesta. Rozhodne sa Radoslav Števčík v prospech kontajnerov alebo splní svoje predvolebné sľuby?

Ilustračný obrázok k článku Možno už dnes sa rozhodne o osude Šafka. Dá mu Števčík zelenú?
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

Spor, ktorý vznikol medzi obyvateľmi z okolia Šafárikovho námestia s majiteľmi prevádzok v kontajnerovom mestečku, vrcholí. Verdikt je na spadnutie.

Minulý týždeň prebehla prvá časť stretnutia starostu Števčíka a združenia Urban Kontakt, ktoré kontajnery na Šafárikovom námestí spravuje.

Ľudí táto téma už mesiace rozdeľuje na dva bojové tábory. Jedna strana je za zachovanie „Šafka“ v stave v akom sa momentálne nachádza, druhá strana je za odstránenie kontajnerov a tlačí na starostu Starého Mesta, aby splnil to čo sľúbil a kontajnery nadobro z námestia odstránil.

Medzičasom vznikla aj petícia za záchranu Šafka, pod ktorú sa doposiaľ podpísalo viac ako 2100 ľudí.

Dnes je podľa posledných informácií naplánovaná druhá časť stretnutia. „Dnes máme pred sebou avizovanú druhú časť stretnutia so starostom Števčíkom, pripravili sme riešenie, návrhy a uvidíme, ako sa k tomu postaví,“ informuje Šafko na sociálnej sieti.

Prečítajte si viac o projekte „Šafko“ tu: Aký bude osud kontajnerového mestečka na Šafku? Pomôcť mu má petícia

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM