Tomáš Stupavský Rôzne

Možno málokto to vie, ale Obchodná ulica má svoju vlastnú webovú stránku. Zmení sa vďaka internetu jej vzhľad?

Obchodná ulica je jedným z najfrekventovanejším miest v Bratislave. Denne sa ňou premelie množstvo ľudí. Navštevujú ju domáci obyvatelia, ale aj zahraniční turisti. Málokto, ale vie, že toto obľúbené miesto má aj svoju vlastnú internetovú stránku.

Ilustračný obrázok k článku Možno málokto to vie, ale Obchodná ulica má svoju vlastnú webovú stránku. Zmení sa vďaka internetu jej vzhľad?
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Hlavnou myšlienkou bolo údajne vytvorenie internetového portálu, ktorý by zastrešil komplexné informácie o aktuálnej ponuke služieb, obchodov, gastronómie, zábavy, mimoriadnych zliav a zároveň aj o celkovom dianí na jednej z najznámejších ulíc umiestnenej v samom srdci Bratislavy.

„Internetový portál Obchodnáulica.sk už funguje asi dva a pol roka, ale až teraz sa začína poriadne rozbiehať a vylepšuje sa aj spolupráca so samotnými majiteľmi prevádzok,“ povedal pre Bratislava24 riaditeľ portálu Davy Čajko.

Návštevníci stránky sa budú tak môcť ľahko a rýchlo dostať k informáciám o ich obľúbených prevádzkach. Využiť ju môžu aj samotný predajcovia, ktorí tak majú možnosť na webe zverejňovať svoje prezentácie, kontakty, čím podporia účinnejšie vyhľadanie konkrétneho obchodu.

Doposiaľ neboli informácie z populárnej bratislavskej ulice dostupné v žiadnej ucelenej forme, preto by mala nová stránka ešte viac zatraktívniť spomínané miesto a priniesť mu nový lesk.

Ulica barov a reštaurácií

Na informáciu o webovej stránke upozornil Bratislavský okrášľovací spolok, ktorý sa následne vyjadril, že by si mala Obchodná vytvoriť management, ktorý by vyberal predajne podľa toho, čo skutočne na frekventovanej ulici chýba.

„V blízkej dobe nás čaká množstvo stretnutí a debát o tom ako by mala Obchodná v budúcnosti vyzerať, či už po estetickej stránke alebo aké konkrétne prevádzky tu chýbajú, naopak ktorých je tu veľa. Našim cieľom je zmeniť stav ulice, aby tu neboli len bary a reštaurácie. Túto problematiku budeme riešiť aj so starostom Starého Mesta a majiteľmi prevádzok,“ uviedol Čajko.

Je pravdou, že toto miesto by sa mohlo stať výkladnou skriňou Bratislavy, pretože je umiestnené blízko historického centra Starého Mesta. Obchodnou prejde každý deň tisíce ľudí. No mnoho z nich sa nebráni jej kritike, pretože ju v posledných rokoch „zdobia“ prevažne iba krčmy, nočná bary a stánky s rýchlym občerstvením.

Preto mnohých môže od návštevy tohto miesta, napríklad počas víkendu, odradiť desiatky opitých ľudí tackajúcich sa po ulici. No Obchodná má potenciál ponúknuť svojim návštevníkom omnoho viac. Uvidíme či sa teda v budúcnosti podarí dať populárnej ulici novú tvár.

Informácie o súčasných prevádzkach nájdete na stránke www.obchodnaulica.sk.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM