Tomáš Stupavský Rôzne

Moslimovia chcú pod Kramármi vybudovať mešitu s minaretom, tvrdí predseda SNS Andrej Danko

Združenie Islamská nadácia na Slovensku nedávno odkúpila pozemky na ulici Pri Suchom mlyne. Predseda Slovenskej národnej strany (SNS) Andrej Danko na tlačovej konferencii uviedol, že islamská komunita chce na spomínanej parcele postaviť mešitu s minaretom.

Ilustračný obrázok k článku Moslimovia chcú pod Kramármi vybudovať mešitu s minaretom, tvrdí predseda SNS Andrej Danko
Zdroj: TASR

Nedávne tragické udalosti vo Francúzsku vyvolali vlny nevôle voči moslimskej komunite. A tak aj národniari minulý týždeň vyšli “do boja“ s touto tematikou. Predseda SNS opäť upozornil na nebezpečenstvo islamizácie v Európe.

Mali by Bratislavčania problém s minaretom?

Andrej Danko Dokonca uviedol, že tento proces sa postupne udeje aj v našom hlavnom meste. Minulý týždeň v pondelok predložil výpis z katastra nehnuteľností, na ktorom sa uvádza, že Islamská nadácia na Slovensku (INS) odkúpila pozemky pod bratislavskými Kramármi, kde chce údajne postaviť objekty ako minaret a mešitu.

INS sa k novým vyhláseniam Andreja Danka nechcela vyjadrovať a preto neuviedla žiadne nové stanovisko. Namiesto toho zopakovala vysvetlenie spred troch rokov, že SNS chce iba získať späť stratené voličské hlasy.

Prečítajte si tiež: Charlie Hebdo v Bratislave vypredali skôr, než sa vôbec dostal na pulty

„Na Slovensku žiadna mešita nie je. V Bratislave bola jej výstavba mestským zastupiteľstvom opakovane zakázaná. Ba čo viac, mešita je miestom bohoslužieb moslimov, no islam ako náboženstvo na Slovensku ani len nie je oficiálne uznané,“ uvádza INS.

„Nepovažujeme za šťastné, že sa SNS vyjadruje v mene celého Slovenska a všetkých Bratislavčanov, z ktorých by istotne mnohí s minaretmi problém nemali, obzvlášť vzhľadom na to, že v minulosti už predsa mešita s minaretom v Bratislave stála,“ doplnila nadácia.

Okrem toho sa INS vyjadrila, že podľa slov predstaviteľov SNS nie je pre minarety v Bratislave miesto. Nadácia sa bráni tvrdením, že ako na to došli, keď v Paríži, v Londýne či v USA, ktoré sú kolískou liberálnej demokracie sa miesta našli.

SNS žiada ďalšie legislatívne opatrenia

SNS chce okrem mešít a minaretov obmedziť aj nosenie burky, zákaz vstupu slovenských občanov, ktorí bojovali za Islamský štát, zvýšiť kvórum na registráciu cirkvi z 20-tisíc na 50-tisíc podpisov.

„Tieto požiadavky nie sú v rozpore s Chartou ľudských práv,“ povedal Andrej Danko, ktorý sa následne nechal počuť, že islamizácia krajiny začína so stánkami s kebabom a vyústi až do nárokov na zmenu právneho a sociálneho systému.

Ilustračné foto.

Mešita alebo minaret v Bratislave
1
Galéria
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM