Michaela Katonová Rôzne

Módny špeciál: Nastal koniec extrémne obtiahnutých džínsov? Bratislavčanky si to nemyslia

Zdá sa, že módnemu trendu tzv. skinny džínsov, ktoré sú extra vypasované a obtiahnuté, zrejme odzvonilo. Návrat hlásia pohodlné, voľné nohavice so splývavých materiálov. Niektoré módne magazíny ale tvrdia, že skinny sa v móde udržia. Názory sa rôznili aj v bratislavských uliciach.

Ilustračný obrázok k článku Módny špeciál: Nastal koniec extrémne obtiahnutých džínsov? Bratislavčanky si to nemyslia
Zdroj: Popsugar

Úzky, upnutý strih džínsov začali postupne návrhári aj reťazce aplikovať aj na iné nohavice a hoci si ich mnoho žien po celom svete obľúbilo, nie každej postave lichotí. Oslavovaný aj zatracovaný trend v súčasnosti potláčajú zvonové džínsy a rovné splývavé nohavice.

Koniec nohavíc, v ktorých sa nositeľka cíti ako v druhej koži ohlásil už minulý rok na jar módny magazín Vogue. Podľa svetovej biblie štýlu ich nahradia pohodlné, volné strihy, ktoré naviac lepšie svedčia rôznym postavám. V podobnom duchu sa vyjadrili aj seriózny Wall Street Journal. Najpredávanejší módny magazín sveta Elle až tak rezolútne skinny neodsúdil, napokon tento strih sa stále objavuje na ich módnych stránkach.

Žien v bratislavských uliciach sme sa pýtali, či pocítili túto zmenu v trendoch, alebo si ju naopak vôbec nevšimli. „Skinny odchádzajú? Nie z môjho šatníka,“ smiala sa 22-ročná študentka Ina. Veľmi podobne reagovala aj 26-ročná Zuzana. „Neprestanem ich nosiť, cítim sa v nich najlepšie.“

„Robím v obchode s oblečením a aj keď je v novom tovare veľa širších nohavíc, zákazníčky si stále vyberajú skinny džínsy. Podľa mňa na Slovensku tak skoro neskončia, možno vôbec,“ myslí si 32-ročná Andrea, ktorá pracuje pre známy reťazec s oblečením.

„Možno som výnimka, ale ja tento strih naozaj nemám rada. Niektorým ženám pristane, to áno, ale ja sa teším sa na širšie nohavice,“ vyjadrila svoj názor Ivana.

Zrejme najtriezvejší názor na možný koniec obtiahnutých nohavíc má 29-ročná Katarína, ktorá roky pôsobila v módnom priemysle. „Trendy prichádzajú a odchádzajú. Treba nosiť to, čo nám svedčí a v čom sa cítime komfortne. Ak sú to skinny džínsy, tak skinny, ak sú to široké nohavice, tak široké nohavice,“ uzatvorila Katarína.

Prečítajte si tiež: Módny špeciál: Stylista radí rozjasniť ulice Bratislavy farbami

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM