Správy

Moderný kampus zdravia a športu v Petržalke? Projekt sa posúva do ďalšej fázy, VIZUALIZÁCIE

Bratislavský samosprávny kraj (BSK) posúva plánovaný projekt kampusu zdravia a športu v Petržalke do ďalšej fázy.

Ilustračný obrázok k článku Moderný kampus zdravia a športu v Petržalke? Projekt sa posúva do ďalšej fázy, VIZUALIZÁCIE
5
Galéria

Kraj začal s inžiniersko-geologickými prácami i prípravou projektovej dokumentácie. V súčasnosti spracováva dokumentáciu pre územné rozhodnutie budovy školy, multifunkčnej haly, internátu i samotného areálu. TASR o tom informovala hovorkyňa BSK Lucia Forman.

„Z hľadiska prípravy ide o štandardnú aktivitu, ale z pohľadu projektu je to zásadný míľnik. Z koncepčno-architektonickej fázy posunuli do prípravy projektovej dokumentácie,“ skonštatoval predseda BSK Juraj Droba.

Niekoľko objektov

Projekt má prepojiť aktivity stredoškolského vzdelávania, profesionálnej športovej prípravy i diagnosticko-rehabilitačného a výskumného pracoviska zameraného na prevenciu a osvetu verejného zdravia.

Areál má pozostávať z viacerých objektov, ktoré sa budú synergicky prepájať. Tvoriť ho bude budova školy vrátane diagnosticko-rehabilitačného centra, internát, hokejová hala, atletický štadión či multifunkčná hala. Súčasťou má byť aj priestor pre športové aktivity verejnosti.

„Počítame aj s námestím, oddychovou zónou, bežeckou dráhou, hernými prvkami pre deti, workoutovou zónou či basketbalovým ihriskom,“ doplnil Droba.

Územie určené na šport

Pozemok s rozlohou takmer deväť hektárov na konci Petržalky kúpil BSK v roku 2008 za vtedajších 287 miliónov korún (približne 9,5 milióna eur). V minulosti sa v súvislosti s ním uvažovalo o viacerých nakoniec nezrealizovaných projektoch, napríklad o Danube Arene.

Lokalita je aj v územnom pláne mesta definovaná ako územie na šport. Súčasný projekt BSK označuje za „absolútne jedinečný“ v bratislavskom regióne tým, že spája niekoľko vrstiev a synergií v spolupráci s partnermi.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Prečítajte si tiež

VIZUALIZÁCIE: Kampus zdravia a športu v Petržalke
5
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM