Krimi

Mladík zaútočil nožom na muža bez domova. Hrozí mu až 20 rokov za mrežami

V utorok v noci mal na Ivánskej ceste v Bratislave 26-ročný mladík napadnúť 43-ročného muža bez domova. Toho museli s ťažkými zraneniami previezť do nemocnice.

Ilustračný obrázok k článku Mladík zaútočil nožom na muža bez domova. Hrozí mu až 20 rokov za mrežami
Zdroj: Webnoviny.sk

V utorok 17. 4. v nočných hodinách došlo na Ivánskej ceste v Bratislave k útoku na muža bez domova. Vyšetrovateľ Okresného riaditeľstva PZ II začal trestné stíhanie vo veci zločinu ublíženia na zdraví.

Hrozí mu až 20 rokov za mrežami

V rámci vyšetrovania však boli zistené také skutočnosti, na základe ktorých si prípad prevzal vyšetrovateľ Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave z dôvodu zmeny právnej kvalifikácie na obzvlášť závažný zločin vraždy v štádiu pokusu. Obvineniu z tohto trestného činu už čelí 26-ročný Matúš L. z Kežmarku. Bratislava24.sk informovala krajská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Vyšetrovateľ Policajného zboru zároveň spracoval podnet pre prokurátora na podanie návrhu na jeho väzobné stíhanie. Obvinený sa do času, kedy sudca rozhodne o jeho vzatí do väzby nachádza v cele policajného zaistenia. V prípade preukázania viny hrozí obvinenému za uvedené konanie v súlade s Trestným zákonom trest odňatia slobody na pätnásť až dvadsať rokov.

Útočil nožom

„Obvinený mal podľa doterajších informácií v čase okolo 23:00 hod. na Ivánskej ceste po predchádzajúcej slovnej komunikácii fyzicky napadnúť 43-ročného muža z okresu Nové Zámky. Nakoniec mal vytiahnuť nôž a poškodeného viackrát bodnúť do oblasti hrudníka a brucha,“ uviedla Mihalíková.

Následne z miesta odišiel, pričom za pár hodín sa na miesto vrátil a zranenému mužovi prostredníctvom volania na tiesňovú linku 112 privolal zdravotnú pomoc. Privolaná záchranná služba previezla muža s ťažkými zraneniami do jednej z bratislavských nemocníc.

Vyšetrovaním presných okolností tohto prípadu sa naďalej zaoberá odbor kriminálnej polície Krajského riaditeľstva PZ v Bratislave. „Vzhľadom na štádium trestného konania bližšie informácie v súčasnosti nie je možné poskytnúť, nakoľko by to mohlo zmariť alebo sťažiť objasnenie a vyšetrenie veci,“ dodala policajná hovorkyňa.

Ilustračný obrázok

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM