Krimi

Mladíci kradli zásielky z pošty. Jedného z nich na úteku zastavili až varovné výstrely polície

V prípade preukázania viny hrozí obvinenému za krádeže zásielok z priestorov skladu a pošty v okrese Senec trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Ilustračný obrázok k článku Mladíci kradli zásielky z pošty. Jedného z nich na úteku zastavili až varovné výstrely polície
3
Galéria

Polícia objasnila prípady krádeží zásielok z priestorov skladu prepravnej spoločnosti v Ivanke pri Dunaji a pošty v Tomášove v okrese Senec. Podozrivých Jakuba a Samuela policajti vypátrali a v piatok (8.6.) zadržali. Pri zadržaní sa pokúsil Jakub o útek, zastavili ho až tri varovné výstrely polície do vzduchu. Informovala o tom hovorkyňa Krajského riaditeľstva Policajného zboru v Bratislave Lucia Mihalíková.

„Špecialisti“ na pošty

Pri zadržaní 21-ročný Jakub na výzvy policajtov, aby vystúpil z auta, nereagoval, zaradil rýchlosť a snažil sa s vozidlom ujsť. „Potom, čo policajt v súlade so zákonom použil služobnú zbraň, konkrétne tri varovné výstrely do vzduchu, podozrivý Jakub vozidlo zastavil. Následne mu policajti založili putá a eskortovali ho na príslušné policajné oddelenie,“ priblížila Mihalíková. Pri použití donucovacích prostriedkov nebol podľa nej nikto zranený.

Policajný vyšetrovateľ vzniesol obvinenie zo zločinu krádeže Jakubovi z okresu Senec a umiestnil ho do cely policajného zaistenia. Vyšetrovateľ zároveň spracoval pre prokurátora podnet k návrhu na vzatie obvineného do vyšetrovacej väzby. V prípade preukázania viny hrozí obvinenému trest odňatia slobody na tri až desať rokov.

Podľa doterajšieho vyšetrovania mal obvinený od konca novembra 2017 objednať tovar, ktorý si mal následne nechať zaslať na osobný odber do prepravnej spoločnosti v Ivanke pri Dunaji. Z neho sa 16. januára 2018 v nočných hodinách pokúsil zásielky odcudziť. „Pri pokuse odcudziť zásielky bol vyrušený skladníkom. Škoda, ktorá by bola spôsobená krádežou zásielok bola vyčíslená na takmer 119 130 eur,“ spresnila Mihalíková.

Čelia viacerým obvineniam

Jakub čelí zároveň ďalším dvom obvineniam zo zločinu krádeže, a to formou spolupáchateľstva. V prvom prípade sa mal 31. mája spolu s obvineným 19-ročným Samuelom z okresu Senec vlámať do budovy Slovenskej pošty na Hlavnej ulici v obci Tomášov. Odtiaľ mali odcudziť 14 kusov zásielok.

Aj v prípade obvineného Samuela bol vyšetrovateľom spracovaný podnet k návrhu na vzatie obvineného do väzby. V druhom prípade z 3. júna sa mal v nočných hodinách Jakub opäť vlámať do budovy Slovenskej pošty na Hlavnej ulici v obci Tomášov. Tentokrát s ďalším obvineným 37-ročným Marekom z Partizánskeho, ktorý je stíhaný na slobode, mali odcudziť zásielku v hodnote 852 eur.

Kradnutie poštových zásielok
3
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM