han Samospráva

Obrovský SMÚTOK v Bratislave: Náhla smrť bývalej vicestarostky Petržalky. Mala 42 rokov...

Nikto tomu nemôže uveriť. Včera, teda na Medzinárodný deň detí, vo veku 42 rokov zomrela Janka Hrehorová, vicestarostka Petržalky. Táto správa mnohých šokovala!

Ilustračný obrázok k článku Obrovský SMÚTOK v Bratislave: Náhla smrť bývalej vicestarostky Petržalky. Mala 42 rokov...
2
Galéria

„S poľutovaním a zármutkom v srdciach vám oznamujeme, že vo štvrtok 1. júna nás vo veku nedožitých 43 rokov náhle navždy opustila naša milovaná kolegyňa Janka Hrehorová,“ lúčia sa na sociálnej sieti Petržalky jej bývalí kolegovia.

Pravá ruka starostu

Tí, ktorí nevedia, tak Janka Hrehorová pôsobila v minulom volebnom období, teda v rokoch 2018 až 2022, ako pravá ruka petržalského starostu Jána Hrčku. Predtým ďalšie štyri roky bola aj poslankyňou miestneho zastupiteľstva, pričom dlhé roky sa angažovala i v neziskovom a dobrovoľníckom sektore v snahe pomáhať tým, ktorí to potrebujú najviac.

„Na našom miestnom úrade následne pracovala v rámci kancelárie starostu a prednostu, pričom jej hlavnou agendou bola komunikácia s kolegami a kolegyňami z našich organizácií a koordinácia spoločenských podujatí vrátane jej obľúbených kultúrnych aktivít zeleného sídliska,“ dodávajú jej kolegovia.

Vrúcny odkaz do neba

Ako píšu v ďalších riadkoch, aj napriek množstvu pracovných, politických aj dobrovoľníckych povinností bola Janka vždy usmiata, priateľská a každému kolektívu dodala humor, iskru aj nadhľad. „Spolu s ňou tak naše rady opúšťa aj časť bezodnej energie, ktorú okolo seba nezištne rozdávala nielen na petržalských podujatiach, kde ste sa s ňou osobne stretli určite viacerí,“ poznamenali.

„Jej odchodom zostáva obrovská diera nielen v petržalskom tíme, ale i v našich srdciach. V tomto okamihu preto stojíme za jej blízkymi, najmä manželom a dvomi deťmi, ktorým v tejto ťažkej chvíli vyjadrujeme v mene celej mestskej časti úprimnú sústrasť. Janka, odpočívaj v pokoji,“ uviedli na záver krásneho, no žiaľ, smutného listu na rozlúčku.

Zdrvený župan

Aj Juraj Droba, predseda Bratislavského samosprávneho kraja je správou náhlej smrti Janky Hrehorovej poriadne zaskočený. „Stále tomu nemôžem uveriť. Janka bola niekto, koho chcete mať nablízku súkromne aj pracovne. Robila veci srdcom, strašne jej záležalo na sociálnych službách a nesmierne sa v nich angažovala. Jej poslaním bolo pomáhať slabším. Svoje mandáty vicestarostky v Petržalke a župnej poslankyne využívala naplno,“ napísal na Facebooku.

„Venovala sa inklúzii detí, pomáhala matkám a rodinám, prepájala petržalské komunity.. Na našom úrade bola členkou sociálnej komisie a naplno sa venovala každému jednému projektu, mala výborné nápady. Veľmi príjemne sa s ňou spolupracovalo, pretože bola naozaj dobrý človek,“ pokračoval zdrvený Droba.

Na záver pridal tiež vrúcne slová od srdca: „Veľmi ma to mrzí, spolu s kolegami sme z tejto správy v šoku. Vám, Jankinej rodine a najbližším vyjadrujem úprimnú sústrasť. Neviem si predstaviť, čo musíte prežívať, ale ak vieme akokoľvek pomôcť – s láskou tak urobíme. Janka, budeš veľmi chýbať.“

Zronený starosta

Aj starosta Petržalky Ján Hrčka je náhlym úmrtím bývalej vicestarostky totálne zaskočený. „Dnešný deň detí je najsmutnejším dňom detí v mojom živote. Dozvedel som, že moja kamarátka, bývalá prvá vicestarostka Petržalky a veľmi dobrý a nápomocný človek Janka Hrehorová nás navždy opustila,“ napísal na Facebooku.

„Je to hrozné a veľmi ma to mrzí. V takýchto chvíľach si človek uvedomuje, aký je život nespravodlivý a ktoré veci sú v živote ozaj najdôležitejšie. Janka, budeš nám veľmi chýbať,“ smutne doplnil.

Výber z aktuálnych tém:

LÚČIME SA S NAŠOU BÝVALOU VICESTAROSTKOU A KOLEGYŇOU JANKOU HREHOROVOU. ČESŤ JEJ PAMIATKE 🖤 S poľutovaním a zármutkom v...

Posted by Petržalka on Thursday, June 1, 2023
Zomrela bývalá vicestarostka Petržalky
2
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM