Krimi

MIMORIADNA SPRÁVA: Na Zlatých pieskoch zrazilo auto chodca. Ten nehodu neprežil

Len pár metrov od nadchodu pre chodcov prišiel o život chodec. Nehoda sa stala na Zlatých pieskoch.

Ilustračný obrázok k článku MIMORIADNA SPRÁVA: Na Zlatých pieskoch zrazilo auto chodca. Ten nehodu neprežil
Foto: Peter Handzuš / Zdroj: Dnes24.sk

Dopravní policajti vyšetrujú okolnosti ďalšej tragickej dopravnej nehody, pri ktorej dnes vyhasol život chodca na Ceste na Senec. Bratislava24.sk informovala hovorkyňa KR PZ v Bratislave Lucia Mihalíková.

Tragická nehoda

„Podľa doterajších zistení k dopravnej nehode došlo dnes v čase krátko po 19:35 hod. na Ceste na Senec. Chodec na úrovni obchodného domu na Zlatých Pieskoch (cca 10–15m od nadchodu určeného pre chodcov) prechádzal cez cestu mimo vyznačený priechod pre chodcov, kde z doposiaľ presne nezistených príčin došlo k stretu s vozidlom zn. Škoda Felícia (EVČ ZV) idúcim v smere z Bratislavy do Senca,“ informovala Mihalíková.

V dôsledku stretu s vozidlom utrpel 58-ročný chodec zranenia, ktorým na mieste dopravnej nehody podľahol. „Vykonanou dychovou skúškou bolo požitie alkoholických nápojov u vodiča vylúčené. Presné príčiny, okolnosti ako aj miera zavinenia sú v súčasnosti predmetom vyšetrovania.“

Aj napriek upozorneniam polície, pravidelným cestným kontrolám a preventívno-bezpečnostným opatreniam, dochádza na cestách Bratislavského kraja k vážnym dopravným nehodám, ktorých účastníkmi a obeťami sú často krát chodci.

Reflexné prvky

„Polícia v tejto súvislosti preto opätovne apeluje na všetkých účastníkov cestnej premávky, aby dodržiavali pravidlá cestnej premávky a správali sa ohľaduplne. Chodcom, ako najzraniteľnejším účastníkom cestnej premávky zdôrazňujeme ich zákonnú povinnosť používať reflexné prvky za zníženej viditeľnosti počas pohybu po vozovke nielen mimo obce, ale aj v obci,“ upozorňuje polícia.

Pri prechádzaní cez cestu je potrebné, aby bol chodec obzvlášť ostražitý a na prechod cez vozovku uprednostnil priechod, nadchod alebo podchod. Chodec nesmie vstupovať na vozovku, a to ani pri použití priechodu pre chodcov, ak vzhľadom na rýchlosť prichádzajúcich vozidiel nemôže cez vozovku bezpečne prejsť.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM