Jakub Forgács Rôzne

Meteorológovia varujú pred výčinmi počasia: Kedy sa v okrese treba pripraviť na výskyt búrok?

S teplým počasím prichádzajú aj letné búrky. Meteorológovia už vydali výstrahu pre náš okres. Vieme, v ktorý deň by ste s nimi u nás mali počítať!

Ilustračný obrázok k článku Meteorológovia varujú pred výčinmi počasia: Kedy sa v okrese treba pripraviť na výskyt búrok?
Zdroj: Webnoviny.sk

„V okrese Bratislava sa ojedinele očakáva výskyt búrok, ktoré predstavujú potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské aktivity,“ informovali meteorológovia zo SHMÚ, ktorí na stredu vyhlásili výstrahu prvého stupňa pred búrkami. Tá platí do 16:00.

Ako ďalej uviedli, s búrkami môžu byť spojené krátkodobé, ale intenzívne lejaky, pri ktorých môžu úhrny dosiahnuť 20 – 40 mm a nárazy vetra rýchlosť 17 – 22 m/s. „Intenzita sprievodných javov je v danej ročnej dobe a oblasti bežná, ale môže spôsobiť škody menšieho rozsahu,“ píše sa ďalej na SHMÚ.

„Pri spomínaných búrkach je možný výrazný, prechodný vzostup vodných hladín na malých tokoch a výskyt povodňových úkazov mimo tokov (stekanie vody zo svahov, bahnotok, zatápanie pivníc, podchodov, podjazdov),“ dodali meteorológovia.

Foto: ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM