Krimi

Mestskí policajti riešili v hlavnom meste cez leto tisícky udalostí

Bratislavskí mestskí policajti riešili od 21. júna do 21. septembra v hlavnom meste vyše 18-tisíc udalostí. Intenzívnejšie ako v inom období kontrolovali dodržiavanie záverečných hodín reštaurácií.

Ilustračný obrázok k článku Mestskí policajti riešili v hlavnom meste cez leto tisícky udalostí
Zdroj: TASR

Počas leta zaevidovali policajti 648 priestupkov súvisiacich s nedodržaním prevádzkových hodín. V minulom roku, v rovnakom období, mestská polícia zaznamenala 504 takýchto priestupkov. Informovala o tom hovorkyňa Mestskej polície Bratislavy Ľubomíra Miklovičová.

Častejšie cyklohliadky

Počas leta mestská polícia nezaznamenala v hlavnom meste žiadne výrazné narušenie verejného poriadku. Častejšie nasadzovala cyklohliadky a na viacerých miestach boli aj hliadky jazdnej polície.

V Starom Meste pôsobilo viac peších policajtov. Mestskí policajti sa počas leta zamerali aj na oddychové miesta Bratislavčanov i návštevníkov mes­ta.

„Kontrolovali sme tiež, či majú prevádzky povolenie na exteriérové sedenie. Od 21. júna do 21. septembra sme zaevidovali 20 takýchto priestupkov. Intenzívnejšie ako v iných mesiacoch sme dohliadali aj na dodržiavanie všeobecne záväzného nariadenia o čistote a poriadku, a to v denných aj nočných hodinách,“ priblížila Miklovičová s tým, že cez leto riešili takmer tisíc porušení tohto nariadenia, z toho až tretinu v Starom Meste.

Mestská polícia v letných mesiacoch kontrolovala predovšetkým najviac navštevované lokality v Bratislave, pešiu zónu či verejné parky. Taktiež zabezpečovali verejný poriadok na desiatkach festivalov, koncertov a iných podujatiach.

Čítajte aj: VIDEO Šialená naháňačka a streľba: Kriminalisti zadržali na Záhorí drogového dílera

Policajní kynológovia
15
Galéria
Zdroj: Mestská polícia Bratislava
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM