Nina Táborská Samospráva

Mestské časti sa chystajú na Vianoce. Ružinovských seniorov poteší vianočná večera, Petržalka nezabudne na ľudí bez domova

Bratislavská mestská časť Ružinov ani tento rok na Vianoce nezabudla na dôchodcov. Osamelí ružinovskí seniori, ktorí nemajú s kým stráviť slávnostnú vianočnú chvíľu, nebudú na Štedrý deň sami. Chystá sa pre nich pravá vianočná večera.

Ilustračný obrázok k článku Mestské časti sa chystajú na Vianoce. Ružinovských seniorov poteší vianočná večera, Petržalka nezabudne na ľudí bez domova
Zdroj: TASR

Starosta Ružinova Dušan Pekár pozýva na spoločnú vianočnú večeru. Všetci spoločne zasadnú za slávnostne prestretý stôl 24. decembra o 13:30 v priestoroch Ružinovského domova seniorov na Sklenárovej ulici. Osamelí seniori, ktorí sa chcú tejto večere zúčastniť, sa môžu prihlásiť do 11. decembra na miestnom úrade na Mierovej 21 v kancelárii prvého kontaktu.

Bratislava24.sk informovala hovorkyňa MČ Bratislava-Ružinov Miroslava Štrosová.

Ako je už zvykom, aj tento rok Petržalka zbiera teplé oblečenie a na Štedrý deň pripraví vianočnú kapustnicu pre všetkých Petržalčanov, ku ktorým patria aj ľudia bez domova.

Práve práca s touto sociálnou skupinou je veľmi náročná a preto je každá pomoc vždy vítaná. Deky, prikrývky, teplé oblečenie, obuv či potraviny. Prispieť môže každý.

Informovala o tom hovorkyňa Petržalky Michaela Platznerová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM