Správy

Mestská polícia VYZVALA Bratislavčanov: Rúti sa zlé počasie! Na TOTO si dajte pozor

MsP Bratislava odporúča sledovať počasie, aby boli ľudia informovaní o rizikách.

Ilustračný obrázok k článku Mestská polícia VYZVALA Bratislavčanov: Rúti sa zlé počasie! Na TOTO si dajte pozor
Zdroj: TASR/Dano Veselský

Mestská polícia (MsP) Bratislava odporúča sledovať počasie, aby boli ľudia informovaní o aktuálnych rizikách. Pre minimalizovanie rizika počas nepriaznivého počasia tiež radí obmedziť pohyb vonku na nevyhnutné minimum, obzvlášť v lesoch, parkoch či v blízkosti vodných tokov a v neprehľadnom teréne. O odporúčaniach informuje na sociálnej sieti.

Bacha na parkovanie

„Upevnite alebo ešte lepšie, zložte predmety, ako kvetináče na balkónoch, ukotvite alebo odložte veci umiestnené na balkónoch či pozemkoch rodinných domov,“ uviedla polícia.

Zároveň odporúča parkovať na bezpečných miestach a vyhnúť sa parkovaniu pod stromami, pri vodných tokoch alebo plochách, kde sa môže nahromadiť veľké množstvo vody.

„Nejazdite autami po zatopených cestách, rozhodne nejazdite skrz zatopené podjazdy, nevchádzajte vozidlami do rýchlo tečúcej vody,“ konštatovala. Postarať sa tiež treba o bezpečnosť svojich zvierat.

Vytvorte si evakuačnú batožinu

Pokiaľ ľudia bývajú v záplavovej zóne, treba premiestniť cennosti do horných poschodí a vytvoriť si evakuačný balíček či batožinu s najnutnejšími potrebami. Rovnako polícia odporúča spojiť sa s príbuznými, a to najmä tými, ktorí sú vo vyššom veku alebo majú zdravotné obmedzenia a overiť si, či nepotrebujú pomoc.

„V prípade potreby nás neváhajte kedykoľvek kontaktovať prostredníctvom linky 159. Mestskí policajti budú slúžiť počas najbližších dní v posilnených počtoch,“ doplnila polícia.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Prečítajte si tiež:

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM