Správy

Mestská polícia riešila čistotu v záhradkárskych oblastiach, našli osem čiernych skládok

Mestskí policajti pomáhajú čistiť Bratislavu. Po chatovej oblasti v Lamači a Záhorskej Bystrici sa zamerali na Dúbravku. Nálezy však nepotešili.

Ilustračný obrázok k článku Mestská polícia riešila čistotu v záhradkárskych oblastiach, našli osem čiernych skládok
Zdroj: TASR

Mestská polícia opäť pomáhala čistiť Bratislavu. Po tom, ako príslušníci jazdeckej polície a kynológie v spolupráci so štátnymi policajtmi vykonali mimoriadnu akciu zameranú na čistotu a poriadok uplynulý víkend v chatových oblastiach v Lamači a v Záhorskej Bystrici, v tomto týždni sa zamerali na Dúbravku.

„Chceme čistejšiu a krajšiu Bratislavu. Preto v spolupráci s miestnymi úradmi budeme vykonávať špeciálne akcie zamerané na kontrolu čistoty a poriadku. Mestská polícia chce tak prispievať k ochrane životného prostredia ako aj k tomu, aby sa Bratislavčania cítili spokojnejšie,“ povedal náčelník mestskej polície Peter Krajíček.

Štyria príslušníci mestskej polície kontrolovali miesta, kde by mohol byť nezákonne uložený odpad. „Zamerali sme sa najmä na záhradkárske oblasti. Počas dvojhodinovej akcie sme zaevidovali 8 čiernych skládok,“ priblížila hovorkyňa Mestskej polície, Ľubomíra Miklovičová.

Išlo najmä o drobný stavebný odpad, kusy starého nábytku, pneumatiky, elektroniku ako aj väčšie množstvo komunálneho odpadu. Priestupky po zdokumentovaní policajti odstúpili na riešenie obci. Podľa zákona o odpadoch je totiž obec oprávneným orgánom konať vo veci.

Mimoriadnu akciu zameranú na odhalenie čiernych skládok vykonali v spolupráci s Miestnym úradom Dúbravka.

„Počas akcie sme v Dúbravke zaevidovali aj ďalšie priestupky súvisiace s čistotou a poriadkom. Mestská polícia ich riešila v zmysle zákona,“ uviedla Ľubomíra Miklovičová.

Čítajte viac: Viete, kde bývate? Niektorí Bratislavčania u čarodejníka, iní v pozdrave

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM