Samospráva

Mesto zriaďuje pracovnú skupinu, chce znížiť nehodovosť na cestách

Predstavitelia mesta sa stretli so zástupcami Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave, aby spoločne prebrali všetky nehodové úseky v hlavnom meste.

Ilustračný obrázok k článku Mesto zriaďuje pracovnú skupinu, chce znížiť nehodovosť na cestách
8
Galéria
Zdroj: TASR

Mesto Bratislava zriaďuje pracovnú skupinu a v spolupráci s políciu chce znížiť nehodovosť na cestách. Na sociálnej sieti o tom informuje primátor hlavného mesta Matúš Vallo.

Zníženie nehodovosti

Magistrát chce lepšie využiť dáta polície na zníženie nehodovosti, a to napríklad úpravou križovatiek, dopravným značením alebo inými spôsobmi.

„Naším cieľom je nehodovosť ďalej znižovať a dosiahnuť nula usmrtených osôb v dôsledku nehôd na cestách v Bratislave. Minulý rok sme tu mali šesť smrteľných nehôd,“ povedal primátor.

Predstavitelia mesta sa preto v uplynulých dňoch stretli so zástupcami Krajského dopravného inšpektorátu v Bratislave, aby spoločne prebrali všetky nehodové úseky v hlavnom meste. „Najviac nehodový úsek je rondel (okružná križovatka) pod Prístavným mostom a práve jeho pripravovaná prestavba v najbližších mesiacoch pomôže znížiť počet dopravných nehôd vďaka tomu, že všetky vetvy križovatky budú bezkolízne s inými smermi motorovej dopravy,“ povedal Vallo.

Dopravné nehody v Bratislave
8
Galéria
Zdroj: KRPZ Bratislava
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM