Správy

Mesto ZJEDNOTÍ časy regulácie v zónach PAAS: Táto lokalita sa dočká ako PRVÁ

Hlavné mesto pripravuje zjednotenie časov regulácie v zónach systému Bratislavského parkovacieho asistenta (PAAS).

Ilustračný obrázok k článku Mesto ZJEDNOTÍ časy regulácie v zónach PAAS: Táto lokalita sa dočká ako PRVÁ
Zdroj: Facebook.com/Bratislava - hlavné mesto SR

Prvou zónou celomestského parkovacieho systému, v ktorej dôjde k zmene, je Tehelné pole v Novom Meste. Zmena začne platiť v pondelok (25. 3.). Informuje o tom na sociálnej sieti.

Nový čas regulácie

V lokalite Tehelné pole tak bude po novom čas regulácie od 8.00 do 24.00 h, a to od pondelka do nedele. Znamená to, že návštevníci zóny budú parkovať od polnoci do 8.00 h zadarmo, v čase od 8.00 h do polnoci za nezmenenú hodinovú tarifu 1,50 eura.

„Zóna ostáva vzhľadom na vysokú vyťaženosť počas podujatí na štadiónoch spoplatnená aj počas víkendu,“ podotýka magistrát. V súčasnosti platí regulácia od 00.00 do 24.00 h.

Zjednotenie času so susednou zónou

Pri zmene časovej tarify prihliadala samospráva aj na požiadavky obyvateľov danej lokality, ktorým sa tým zníži objem spotrebovaných hodín z návštevníckej parkovacej karty. V neposlednom rade sa zjednotí čas so susednou staromestskou zónou SM1 a SM0. Podobnú zmenu avizuje samospráva aj v Ružinove v lokalite Nivy. Tým dôjde k zjednoteniu časov v zónach v širšom centre, kde je nápor na parkovacie kapacity väčší aj počas dňa.

Nové časy

K novým pravidlám vo viacerých zónach pristupuje hlavné mesto na základe vyhodnotenia ich fungovania a tiež spätnej väzby obyvateľov.

V zónach, kde je vysoká občianska vybavenosť, inštitúcie či firmy a nápor na parkovanie aj počas dňa (centrum a širšie centrum mesta), bude čas regulácie parkovania od 8.00 do 24.00 h.

V zónach, kde je primárne obytná funkcia a občianska vybavenosť, inštitúcie či firmy v menšej miere, bude čas regulácie parkovania počas pracovných dní od 12.00 do 24.00 h. Tento čas regulácie majú napríklad lokality Dvory IV, V a VI v Petržalke, lokalita Biely kríž v Novom Meste či Štrkovec v Ružinove. Avizovaný je aj pre Krasňany v Rači. „Tento čas regulácie kladie dôraz na reguláciu najmä v poobedných a večerných hodinách, kedy v zónach parkuje najviac rezidentov,“ podotýka magistrát.

V zónach s takmer výhradne obytnou funkciou bude čas regulácie parkovania od 14.00 do 24.00 h, napríklad v pripravovanej zóne v Karlovej Vsi či Dúbravke.

Pre obyvateľov s trvalým pobytom kdekoľvek v Bratislave je naďalej k dispozícii možnosť využitia bonusovej karty. S ňou môžu parkovať bezplatne dve hodiny každý deň vo väčšine zón.

Ďalšie správy z domova i zo sveta nájdete aj na Dnes24, Facebooku a Instagrame.

Foto: ilustračné

Ďalšie aktuálne témy

🅿️ Pripravujeme zjednocovanie časov regulácie v PAAS zónach. Začíname 25.3.2024 zónou NM1 - Tehelné pole Pri príprave...

Uverejnil používateľ Bratislava - hlavné mesto SR Piatok 22. marca 2024
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM