Nina Táborská Samospráva

Mesto v roku 2016 poskytne na podporu projektov v oblasti kultúry 255-tisíc eur

Hlavné mesto vyčlenilo v rozpočte na rok 2016 na podporu projektov detí a mládeže vo voľnom čase, pre šport a sociálne aktivity a na podporu projektov v oblasti kultúry viac ako štvrť milióna eur, teda o 30-tisíc eur viac ako v roku 2015.

Ilustračný obrázok k článku Mesto v roku 2016 poskytne na podporu projektov v oblasti kultúry 255-tisíc eur
Zdroj: Dnes24.sk

Hlavné mesto každoročne podporuje kvalitné a dobré projekty prostredníctvom svojich grantových programov. V rámci udeľovania grantov je v roku 2016 zavedená aj novinka, ktorou sú prioritne podporované témy. Bratislava24.sk o tom informovala hovorkyňa mesta Ivana Skokanová.

Mesto udeľuje finančné prostriedky na podporu projektov nielen v rámci Grantového programu na voľný čas, šport a sociálne aktivity, ale aj na podporu kultúrnych projektov v Grantovom programe Ars Bratislavensis. Novinkou v roku 2016 pre Grantový program na voľný čas, šport a sociálne aktivity budú témy, ktoré budú podporované prioritne.

Témy pre rok 2016 sú „Poznaj a chráň svoje mesto“ a „Deti a mládež v pohybe“. „Chceli sme, aby témy odrážali aj reálne zameranie grantu. Voľnočasový grant má byť orientovaný prioritne na projekty podporujúce deti a mládež a aktívne trávenie voľného času, nie všetky žiadosti sa však v minulosti tohto zamerania aj týkali. Preto chceme takýmto spôsobom význam a zameranie grantu ešte zvýrazniť," povedal primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal. „Tematické ladenie projektov môže docieliť, že tieto témy v spoločnosti ešte viac zarezonujú,“ doplnil primátor.

Pravidlá pre záujemcov o dotáciu

V procese rozhodovania o udelení finančného príspevku sa mesto bude i naďalej riadiť platnými pravidlami pre poskytovanie grantov.

Pravidlá pre záujemcov o dotáciu z uvedených grantových programov sú zverejnené na webovej stránke hlavného mesta v sekcii Financie a majetok/Granty, kde žiadatelia nájdu okrem pravidiel a podmienok aj tlačivá žiadostí pre udelenie grantu a ostatné informácie týkajúce sa grantových schém.

Žiadosti sa podávajú v písomnej i v elektronickej verzii a musia byť doložené o predpísané prílohy. Uzávierkové termíny pre podávanie žiadostí o grant zostávajú pre rok 2016 zatiaľ nezmenené. Uzávierkové termíny pre rok 2016 sú: 31. január, 31.marec, 30. jún a 30. september 2016.

Grantový program hlavného mesta SR Bratislavy na podporu kultúry – ARS Bratislavensis sa orientuje na podporu umeleckých a kultúrnych aktivít v Bratislave ako aj na aktivity propagujúce Bratislavu v zahraničí.

Grantový program hlavného mesta SR Bratislavy pre voľný čas, šport a sociálne aktivity sa zameriava na podporu:

  • voľnočasových aktivít detí a mládeže Bratislavy v čase mimo vyučovania v oblasti záujmových, tvorivých, pohybových a vzdelávacích aktivít a aktivít na podporu rozvoja talentu,
  • výkonnostného športu a športových aktivít v Bratislave s dôrazom na podporu športovania detí a mládeže,
  • sociálnych aktivít prostredníctvom aktivít znevýhodnených skupín obyvateľov hlavného mesta s dôrazom na zdravotne znevýhodnené deti a mládež, a to v oblasti pohybových, tvorivých a vzdelávacích aktivít a aktivít na podporu zdravia.

Prečítajte ti si tiež: Primátor sa poďakoval spoločnostiam, ktoré finančne pomôžu mestu s prípravami predsedníctva v Rade EÚ

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM