Samospráva

Mesto poskytuje bezplatné poradenstvo v oblasti hospodárenia so zrážkovou vodou

Základným princípom poradenstva je podporiť také riešenia spôsobu odvodnenia na pozemku, ktorého podstatou je riešiť zrážkovú vodu tam, kde spadne a vracať ju späť do prirodzeného kolobehu vody.

Ilustračný obrázok k článku Mesto poskytuje bezplatné poradenstvo v oblasti hospodárenia so zrážkovou vodou
Zdroj: TASR

Hlavné mesto v roku 2016 poskytuje špecializované bezplatné poradenstvo v oblasti hospodárenia so zrážkovými vodami v rámci projektu „Bratislava sa pripravuje na zmenu klímy“. To nadväzuje na poradenstvo pri obnove bytových domov v súkromnom vlastníctve. O bezplatné poradenstvo je možné požiadať do konca roka 2016.

Základným princípom poradenstva je podporiť také riešenia spôsobu odvodnenia na pozemku, ktorého podstatou je riešiť zrážkovú vodu tam, kde spadne a vracať ju späť do prirodzeného kolobehu vody. „Takto sa napodobnia prirodzené odtokové charakteristiky územia pred jeho urbanizáciou. Má to nesmierny význam pre zachovanie kvality života v sídlach, osobitne v súvislosti s očakávaným negatívnym vplyvom zmeny klímy,“ priblížila pre Bratislava24.sk hovorkyňa mesta Ivana Skokanová.

K dispozícii je odborník, ktorý bude poskytovať poradenstvo v oblasti udržateľného hospodárenia so zrážkovou vodou formou návrhov. Riešenia môžu záujemcom priniesť nemalé finančné úspory na platbách za stočné.

Poradenstvo v oblasti hospodárenia so zrážkovou vodou nadväzuje na poradenstvo pri obnove obytných budov, počas ktorého tím odborníkov konzultoval a odporúčal optimálne formy obnovy objektov vzhľadom na ich technický stav, vek, okolie, finančné možnosti majiteľov a podobne.

Vo svojej prihláške by mal záujemca uviesť základné údaje o stavbe a pozemku, o súčasnej forme odvodnenia zrážkovej vody a pod. Prihlásiť sa je možné elektronicky na adresu: architekt@bratislava.sk, prípadne poštou na adresu:

Hlavné mesto SR Bratislava – Útvar hlavnej architektky „Hospodárenie s vodou“ Primaciálne nám. 1 814 99 Bratislava

Prečítajte si tiež: Bratislava sa pripravuje na zmenu klímy: Dolnozemskú ulicu zdobí nová zeleň

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM