Tomáš Stupavský Samospráva

Mesto hodnotí Dni otvorených dverí samosprávy kladne. Najviac ľudí zavítalo do ZOO

Počas víkendového podujatia Bratislava pre všetkých, kedy hlavné mesto otvorilo brány do všetkých svojich inštitúcií, zavítalo najviac ľudí do zoologickej záhrady. Návštevníkov tam počas soboty a nedele napočítali až 41-tisíc eur. Informovala o tom hovorkyňa Bratislavy Ivana Skokanová.

Ilustračný obrázok k článku Mesto hodnotí Dni otvorených dverí samosprávy kladne. Najviac ľudí zavítalo do ZOO
Zdroj: TASR

Dni otvorených dverí samosprávy podľa hovorkyne každoročne navštevuje vyše 150-tisíc ľudí a medzi návštevníkmi sú okrem domácich a turistov zo zahraničia aj ľudia z rôznych častí Slovenska.

Jednotlivé súčasti Múzea mesta Bratislavy cez víkend navštívilo vyše 26-tisíc ľudí. Najviac ich prišlo na Hrad Devín, a to takmer 9290. Múzeum dejín mesta v Starej radnici navštívilo vyše 6900 ľudí a Múzeum zbraní v Michalskej veži viac než 3700.

Do Primaciálneho paláca zavítalo zase podľa hovorkyne asi desať tisíc návštevníkov. „Obdivovali najmä pracovňu primátora a námestníkov, rokovacie miestnosti, obrazy Bratislavy z rôznych historických období i výstavu o korunovácii na prízemí paláca,“ uviedla Skokanová. Mnohí si, tak ako každý rok, vyskúšali aj primátorskú stoličku.

Minimálne desať tisíc ľudí podľa Skokanovej nevynechalo jazdu historickými električkami a vyhliadkovou loďou Prešov sa po Dunaji plavilo 1200 ľudí.

Podujatie Bratislava pre všetkých odštartovalo sobotňajšie odpečatenie mestských brán, kedy sa symbolicky otvorila tohtoročná turistická sezóna.

Prečítajte si tiež: OBRAZOM : Bratislavčania v meste

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM