Alexandra Húsková Rôzne

Menej billboardov na stĺpoch elektrického vedenia? Vyzerá to tak, že sa toho dočkáme

Nové Mesto sa dočká zníženia množstva vizuálneho smogu vďaka odhodlaniu skoncovať s ilegálnymi reklamnými zariadeniami umiestnenými na stĺpoch elektrického vedenia. Aj takto sa dá skoncovať s nelegálnou reklamou na verejných majetkoch.

Ilustračný obrázok k článku Menej billboardov na stĺpoch elektrického vedenia? Vyzerá to tak, že sa toho dočkáme
Zdroj: TASR

Samospráva bratislavskej mestskej časti Nové Mesto dostala oznámenie od Západoslovenskej distribučnej spoločnosti, ktoré mnohých obyvateľov poteší. Menej možno vlastníkov reklamných plôch.

Spoločnosť zabezpečuje distribúciu elektriny a s tým súvisiace služby odberateľom elektriny. Ako sa píše v oznámení, povinnosťou spoločnosti Západoslovenská distribučná, a.s. je zabezpečiť bezpečné, spoľahlivé a účinné prevádzkovanie distribučnej sústavy, jej údržbu, obnovu a rozvoj.

Výkonu práce však bránia rôzne predmety slúžiace na reklamné, marketingové a propagačné účely – billbordy, ktoré sú spravidla neoprávnene umiestnené na podperných bodoch elektrických vedení.

Spoločnosť Západoslovenská distribučná, oznámila MČ Nové Mesto, že pristúpi k odstraňovaniu týchto neoprávnene umiestnených reklám na stĺpoch elektrického vedenia.

Možno sa teda dočkáme zmenšenia takzvaného vizuálneho smogu v Bratislave, minimálne v častiach, ktoré spravuje táto spoločnosť.

Ak máte podnet na nelegálne reklamné zariadenie na trakčnom stĺpe, tak píšte sem: podperne.body@zsdis.sk

Prečítajte si viac:

Nelegálne reklamné trojnožky sú stále v uliciach mesta. Primátor sa ich chce zbaviť za každú cenu

Koľko reklamy chceme v našom meste? Mesto plánuje obmediť vizuálny smog

Pozrite si, ako vyzerá naše oblepené mesto: TU

Foto:Ilustračné

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM