Kultúra Rôzne

Máte zlato v hrdle? Celoslovenská spevácka súťaž dáva príležitosť mladým talentom

Tento rok bude súťažiacich sprevádzať profesionálna kapela a sláčiková sekcia symfonického orchestra.

Ilustračný obrázok k článku Máte zlato v hrdle? Celoslovenská spevácka súťaž dáva príležitosť mladým talentom
Zdroj: Cultus Ružinov

Ružinovská lýra aj tento rok hľadá tých najlepších skladateľov a textárov zo Slovenska. Tentokrát zaznie v duchu živého orchestra symphonic. Víťazná pieseň získa publicitu a mediálnu podporu v Rádio Regina.

Festival pôvodnej tvorby

Ružinovská lýra, to je jedinečná súťaž autorských piesní, ktorá dáva príležitosť mladým ľuďom zviditeľniť svoju tvorbu medzi širokým publikom, ako aj zahrať si v sprievode profesionálnej doprovodnej kapely a sláčikovej sekcie symfonického orchestra.

Jediný festival pôvodnej tvorby v Bratislavskom kraji otvorí svoje brány vo veľkom finálovom kole 8. decembra 2019 o 19:00 hod. v SD Nivy, Súťažná 18.

„Z Ružinova pochádza mnoho hudobníkov, na ktorých môžeme byť naozaj hrdí a veríme, že je medzi nami aj veľa nových talentov. Ružinovská lýra je tu práve preto, aby dostali šancu ukázať, čo dokážu. Tento rok bude o to zaujímavejší, že súťažiacich bude sprevádzať profesionálna kapela a sláčiková sekcia symfonického orchestra, takže to rozhodne bude zážitok ako pre účinkujúcich ako aj pre divákov,“ hovorí starosta Ružinova Martin Chren.

Dajte o sebe vedieť!

Súťažiaci môžu posielať svoje prihlášky do 18. 11. 2019. Podmienkou je, aby hudba aj text boli autorské, text bol v slovenskom jazyku a aby súťažiaci (textár alebo skladateľ alebo interprét) bol zo SR. Následne porota vyberie 10 finalistov.

Výherca súťaže získa mediálnu podporu seba a svojej skladby v RTVS. Zároveň každý finalista dostane nahrávku a notový materiál ku svojej skladbe. Bratislava24.sk informoval Patrik Cucor z CULTUS Ružinov.

Viac informácií, ako aj pravidlá a prihlášku súťaže nájdete TU.

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM