Ľuba Lesná Kultúra

Máte radi tanec? Alebo divadlo? Alebo fotky? Choďte na festival Focus

V bratislavskom Divadle elledanse začína 2. ročník multižánrového festivalu Focus. Tento rok sa zameriava na umelcov a ich spoluprácu v rámci Slovenska a Českej republiky.

Ilustračný obrázok k článku Máte radi tanec? Alebo divadlo? Alebo fotky? Choďte na festival Focus
Zdroj: TASR

Trojdňové podujatie prinesie kritikou ospievané predstavenie choreografky a režisérky Lenky Vagnerovej** La Loba** s najlepšou tanečnou interpretkou minuloročnej českej sezóny Andreou Opavskou, ďalej inscenáciu** Sen noci svätojánskej** brnianskeho HaDivadla v choreografii Jara Viňarského a najnovší medzinárodný projekt zoskupenia ProART Martina Dvořáka Motion Scores a emoticon.

Festival ponúkne tiež výstavu tanečných fotografií Only Good Light Vojtěcha Brtnického, koncert speváčky Jany Vébrovej a projekcie tanečných filmov.

V programe figuruje aj diskusia so šéfredaktorkou Taneční zóny, najčítanejšieho českého mesačníka o tanci Janou Návratovou, ktorá bude viesť rozhovory na tému česká tanečná scéna a slovenskí umelci ako jej neodmysliteľná súčasť.

„Účastníci Tanzmesse porozprávajú o spoločnom stánku Czech & Slovak Corner na najväčšom európskom tanečnom veľtrhu a festivale v nemeckom Düsseldorfe,“ uviedla k festivalovému programu pre TASR Šárka Ondrišová, riaditeľka Divadla elledanse, ktoré sa koncom augusta na 20. ročníku spomínaného Tanzmesse predstavilo titulom Fuga z dielne choreografky a režisérky Lucie Holinovej.

Multižánrový Focus potrvá v ** elledanse na Miletičovej ulici do 14. septembra**. Chýbať na ňom nebudú ani workshopy súčasného tanca – partneringu.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM