Rôzne

Máte doma prebytočné oblečenie? Ľudia bez domova aj v lete potrebujú našu pomoc

Organizácie, ktoré ľuďom bez domova pomáhajú, robia všetko pre to, aby uľahčili ich neľahký život. Aj v horúcich dňoch však potrebujú našu spoluúčasť.

Ilustračný obrázok k článku Máte doma prebytočné oblečenie? Ľudia bez domova aj v lete potrebujú našu pomoc
27
Galéria
Zdroj: pixabay

Ľudia bez domova netrpia len počas mrazivých zimných dní. Sužujú ich aj letné horúčavy, ktorým sa ani v druhej polovici augusta nevyhneme.

Prineste oblečenie

Organizácie, ktoré ľuďom bez domova pomáhajú, robia všetko pre to, aby uľahčili ich neľahký život. Aj v horúcich dňoch však potrebujú našu spoluúčasť. V skladoch sa momentálne rýchlo míňa práve letné oblečenie. Ak teda máte doma nejaké nazvyš, odneste ho do denného centra Domec na Mýtnej ulici číslo 33.

Urgentne chýba najmä pánske oblečenie, konkrétne:

• pánska spodná bielizeň

• pánske ponožky

• pánske šiltovky

• pánske tenisky

Občianske združenie Vagus prijme však aj ženské letné oblečenie. Momentálne sa najviac zídu opäť ponožky, spodná bielizeň, tenisky, šiltovky a uteráky.

Denné centrum Domec na Mýtnej je otvorené od pondelka do piatku medzi 9:00 až 16:00 hod. (s výnimkou utorka, vtedy je otvorené od 13:00 do 15:00 hod.).

Skôr, než sa tam so zachovalým a čistým oblečením vyberiete, ohláste sa buď telefonicky na čísle 0910 302 257 alebo na email: patricia.kovalova@vagus.sk.

Nebuďme ľahostajní!

Občianske združenie (OZ) Vagus tiež vyzýva občanov, aby počas extrémne horúcich dní zvýšili svoju pozornosť k ľuďom bez domova.

„Pokiaľ stretnete na ulici človeka, ktorý bezvládne leží vystavený priamemu slnku, prosíme, aby ste ho oslovili, zistili jeho zdravotný stav, pokúsili sa pomôcť mu presunúť sa do tieňa a v prípade potreby volali záchrannú službu 155. Ak máte možnosť, poskytnite mu tekutiny,“ vyzvala občanov riaditeľka OZ Vagus Alexandra Kárová.

Kárová pripomenula, že extrémne vysoké teploty spôsobujú riziko vážnych zdravotných problémov v dôsledku prehriatia organizmu, spálenia a pitia vody zo škodlivých zdrojov.

Ilustračné foto

Monitoring ľudí bez domova na území Petržalky
27
Galéria

Ak chcete dostávať pravidelný prísun čerstvých správ z Bratislavy a okolia, sledujte nás na Facebooku, Instagrame a Twitteri.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM