Michaela Katonová Krimi

Martinčan mal viac ako dva promile alkoholu, auto šoféroval po koľajisku električiek

S viac ako 2,40 promile alkoholu v krvi sa v stredu 13. januára v noci rozhodol 41-ročný Martinčan šoférovať svoje auto po koľajisku električiek. Keď však v Bratislave na križovatke ulíc M. Sch. Trnavského a Bagarovej vošiel do koľajiska, zastavila ho policajná hliadka.

Ilustračný obrázok k článku Martinčan mal viac ako dva promile alkoholu, auto šoféroval po koľajisku električiek
Foto: Tomáš Stupavský / Zdroj: Dnes24.sk

Patrik L. z okresu Martin sedel za volantom Škody Fabie, do električkového koľajiska vošiel krátko po polnoci. „Následne sa s vozidlom pokúšal v jazde pokračovať po koľajniciach. Konanie vodiča však spozorovala hliadka pohotovostnej motorizovanej jednotky,“ priblížila bratislavská policajná hovorkyňa Lucia Mihalíková.

Policajti ho v rámci kontroly podrobili vykonaniu dychovej skúšky na zistenie prítomnosti alkoholu. „Bola mu nameraná hodnota 1,16 mg/l alkoholu v dychu. Prítomnosť alkoholu potvrdila aj opakovaná dychová skúška s výsledkom 1,15 mg/l,“ podotkla Mihalíková.

Martinčana polícia zobrala na oddelenie, kde ho obvinili zo spáchania prečinu ohrozenia pod vplyvom návykovej látky a umiestnili do cely policajného zaistenia. „V prípade preukázania viny hrozí vodičovi za nezodpovednú jazdu pod vplyvom alkoholu trest odňatia slobody až na jeden rok,“ dodala hovorkyňa.

Prečítajte si tiež: Polícia v Rovinke zaistila pod autom podozrivý predmet

Foto ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM