Samospráva

Malacky budú v roku 2016 pokračovať v rekonštrukcii materskej školy aj kaštieľa

Najväčšími a zároveň najzložitejšími zrealizovanými projektmi v roku 2015, ktoré budú mať pokračovanie aj v roku 2016, boli pre samosprávu mesta Malacky práce na renovácii materskej školy a malackého kaštieľa. Uviedol primátor Malaciek Juraj Říha.

Ilustračný obrázok k článku Malacky budú v roku 2016 pokračovať v rekonštrukcii materskej školy aj kaštieľa
Zdroj: TASR

Šéfa okresného mesta teší najmä rekonštrukcia materskej školy na Štúrovej ulici. „Práce od začiatku sprevádzali problémy, súvisiace s tým, ako bol projekt pripravený predchádzajúcim vedením mesta. Je však dôležité, že dnes je už škôlka krásna, vynovená a plná detí,“ uviedol Říha.

Za nemenej dôležité považuje pokračovanie rekonštrukcie malackého kaštieľa. „Obnovená strecha na dvoch krídlach kaštieľa výrazne dokumentuje pokrok v rekonštrukcii,“ poznamenal.

Dodal zároveň, že mesto si v prijatom rozpočte na rok 2016 vytvorilo dostatočnú rezervu na začatie predposlednej, finančne náročnej etapy rekonštrukcie strechy kaštieľa. S rekonštrukciou mesto ráta aj v prípade budovy škôlky na Bernolákovej ulici. „Budeme tam investovať 168-tisíc eur na komplexnú rekonštrukciu dvoch pavilónov,“ spresnil primátor.

Říha ďalej naznačil, že aj v roku 2016 sa chce zasadzovať o to, aby sa využili možnosti, ako prostredníctvom diaľnice D2 odkloniť dopravu cez mesto. Pripomenul v tomto smere strategický projekt na výstavbu novej diaľničnej križovatky D2 – Rohožník. „Po desaťmesačnej príprave postupuje do procesu posudzovania vplyvov na životné prostredie,“ informoval.

Primátor Malaciek si veľa sľubuje od spustenia elektronických služieb samosprávy. „Občan bude môcť vybaviť veľa záležitostí bez toho, aby fyzicky chodil na mestský úrad, čiže bude s nami komunikovať doslova z obývačky,“ skonštatoval. Avizoval tiež, že samospráva pripravuje zadanie komplexnej aktualizácie územného plánu mesta i začiatok diskusie o parkovacej politike.

Malacky chcú tiež spustiť prvú etapu rekonštrukcie verejného osvetlenia a pokračovať v rekonštrukcii komunikácií. „Cieľom je tiež zapojiť občanov do rozvoja mesta prostredníctvom participatívneho rozpočtu,“ doplnil primátor Malaciek.

Prečítajte si tiež: Malacky zavádzajú vrecový zber plastového odpadu z rodinných domov

Foto: Ilustračné.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM