Ľubomír Hudačko Futbal

Majstrom ligy sa stal SLOVAN! Z kabíny znie, že titul je v správnych rukách, FOTO

Pred druhou Dunajskou Stredou majú "belasí" päťbodový náskok. Slovan bude v novej sezóne opäť reprezentovať v Lige majstrov.

Ilustračný obrázok k článku Majstrom ligy sa stal SLOVAN! Z kabíny znie, že titul je v správnych rukách, FOTO
8
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák

ŠK Slovan Bratislava získal rekordný trinásty titul v najvyššej slovenskej futbalovej súťaži.

Piatu majstrovskú trofej vo Fortuna lige za sebou si zaistil v sobotu víťazstvom 2:1 na ihrisku MFK Dukla Banská Bystrica v predposlednom 9. kole nadstavbovej skupiny o titul.

Oba góly vsietil Aleksandar Čavrič.

Pred druhou Dunajskou Stredou majú „belasí“ päťbodový náskok. Slovan bude v novej sezóne opäť reprezentovať v Lige majstrov.

Začne v 1. predkole (prvé zápasy 11./12. júla, odvety 18./19. júla). Meno súpera spozná na žrebe, ktorý je na programe 20. júna v Nyone.

Slovan začal pod Urpínom napĺňať papierové predpoklady už v dvanástej minúte, keď Lovat stihol loptu na ľavej strane ešte pred bránkovou čiarou, poslal ju pred bránku a z hranice malého vápna pohotovo zakončil Čavrič.

Brankár sa zranil

Po pol hodine sa zranil brankár Slovana Trnovský a nahradiť ho musel Chovan.

Domáci do polčasu územnú prevahu nepretavili do čistej šance a po zmene strán inkasovali aj druhýkrát, keď unikajúceho Abubakariho fauloval brankár Hruška a penaltu premenil Čavrič.

V závere duelu znížil hlavou striedajúci Depetris, ale aj tak mohli na Štiavničkách i za asistencie polície prepuknúť majstrovské oslavy Slovana.

MFK Dukla Banská Bystrica – ŠK Slovan Bratislava 1:2 (0:1)

  • Góly: 89. Depetris – 12. a 61. Čavrič (druhý z 11m).
  • bez kariet,
  • 6 018 divákov

Banská Bystrica: Hruška – Uhrinčať, Gorosito (83. Hanes), Willwéber – B. Ľupták – Pišoja (62. Depetris), Balić, Faško, Záhumenský – Káčerík (62. A. Slávik), Rymarenko

Slovan: Martin Trnovský (36. A. Chovan) – Medveděv, Križan, De Marco, Lovat – Kankava – Barseghjan (82. Zuberu), Kucka, Čakvetadze (72. Zmrhal), Čavrić (82. Pauschek) – Abubakari (72. Lichý)

Boris Kitka, asistent trénera Slovana Bratislava: „Prišli sme do Bystrice pri všetkej úcte a rešpekte súperovi získať bod. Nakoniec sa nám podarilo zvíťaziť, za čo som rád. Musím poďakovať hráčom nielen za tento zápas, ale za celú sezónu. Titul je podľa mňa v správnych rukách a zaslúžene sme ho získali. Zápas bol v Banskej Bystrici veľmi opatrný, hlavne prvý polčas. Druhý polčas to už bolo viac otvorené. Dôležité bolo, že sme išli do náskoku dvoch gólov. Potom sa to už iba dohrávalo. V závere duelu bol inkasovaný gól aj taký šťastný zo strany domácich, ale inak sme si to ukontrolovali.“

Objektívom: Slovan Bratislava sa stal slovenským majstrom vo Fortuna lige
8
Galéria
Zdroj: TASR/Ján Krošlák
Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM