Nina Táborská Rôzne

Ľudia do nej vrátili život: Päť fotografií, ktoré vás presvedčia o tom, že Stará tržnica žije

Kultúrna pamiatka bola roky schátralým a opusteným miestom. Pred rokom sa do nej začal vďaka projektu revitalizácie Starej tržnice - “Mestské centrum Stará tržnica” - vracať život. Občasné akcie vystriedali trhy, koncerty, rôzne podujatia, výstavy,... Vrátila sa do nej kultúra a najmä ľudia.

Ilustračný obrázok k článku Ľudia do nej vrátili život: Päť fotografií, ktoré vás presvedčia o tom, že Stará tržnica žije
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk

V sobotu sme sa vybrali do Starej tržnice na mikulášsky Trh-Piac-Markt. Tentokrát sme nešli ako novinári, ktorí chcú niekoho vyspovedať, ale ako zákazníci, ktorí chcú nasať atmosféru, nakúpiť a presvedčiť i neveriacich o tom, že Stará tržnica skutočne žije.

Zistili sme, čo ponúka Trh-Piac-Markt:

  1. Milých predávajúcich
  2. Kvalitné produkty
  3. Primerané ceny
  4. Zaujímavé projekty
  5. Ako žije Tržnica zistíte vo fotogalérii

V predvianočnom období sa v priestoroch tržnice môžete tešiť na niekoľko zaujímavých podujatí. Už ďalší víkend bude patriť dizajnovému Urban Market-u, v pondelok 15. decembra prídu „chalaňi“, ktorý vás zabavia na Vianočnom žúre, posledná predvianočná sobota všetkých privíta na obľúbenom Dobrom Trhu.

Nebudú chýbať ani koncerty, diskusie a tvorivé dielne. Práve posledné z menovaných si môžu pravidelne užívať najmenší (ale aj veľký) v multifunkčnom centre TUTO.

Najnovšie si v tržnici môžete všimnúť aj nové závesy, ktoré majú spĺňať funkciu protihlukových „stien“.

Život v Starej tržnici
5
Galéria
Foto: Nina Táborská / Zdroj: Dnes24.sk
Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM