Správy Samospráva

Ľudia budú Pri kríži parkovať aj naďalej, Dúbravka výstavbu bytov nepovolí

Nielen hazard, ale aj téma náhradných bytov v poslednom období rezonovala v hlavnom meste. Stavať sa malo v Dúbravke, poslanci aj mestská časť boli však proti.

Ilustračný obrázok k článku Ľudia budú Pri kríži parkovať aj naďalej, Dúbravka výstavbu bytov nepovolí
3
Galéria
Zdroj: Bratislava - Dúbravka

Na minulotýždňovom mestskom zastupiteľstve bratislavskí poslanci rozhodli, že v lokalite Pri kríži sa náhradné nájomné byty stavať nebudú. Dúbravská samospráva verí, že primátor toto uznesenie dodrží.

Stavať sa nebude

Na základe schváleného uznesenia boli pozemky zverené do správy mestskej časti, ktorá ich nesmie previesť na tretie subjekty a zároveň nemôže dať súhlas stavebníkovi, aby na nich postavil náhradné byty. „Mestská časť plánuje zatiaľ len starostlivosť o pozemok,“ Bratislava24.sk informovala Lucia Marcinatová z dúbravského mestského úradu.

Obyvatelia Dúbravky využívajú pozemok ako parkovisko. „Veríme, že primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal dodrží uznesenie mestského zastupiteľstva a náhradné byty pre reštituentov zabezpečí inou formou než výstavbou,“ uviedla Marcinatová a zároveň upozorňuje, že dnes je už aj iná možnosť ako riešiť náhradné bývanie. „Náhradné byty sa nemusia stavať, môžu sa aj kúpiť. Koncom januára to oznámilo Ministerstvo dopravy a výstavby SR spolu s magistrátom hlavného mesta.“

Malo sa začať vo februári

Bratislavský magistrát plánoval začať s výstavbou bytov už vo februári. „Generálny investor Bratislava dokonca rozdal na podnet magistrátu za stierače motorových vozidiel parkujúcich na parkovisku Pri kríži a na vstupné brány obytných domov oznam, v ktorom občanov žiadal, aby v lokalite neparkovali, nakoľko dňa 15. 2. na mieste začína výstavba a vozidlá, ktoré tam ostanú parkovať budú odtiahnuté,“ informovala Marcinatová.

Výstavba, ktorá bola avizovaná deň pred mestským zastupiteľstvom, sa nakoniec nezačala. Poslanci na rokovaní prelomili veto primátora, ktorý toto uznesenie nepodpísal, pretože ho považuje za protizákonné a finančne by mohlo poškodiť Bratislavu.

Dúbravka
3
Galéria
Zdroj: Hlavné mesto SR Bratislava
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM