Krimi

Lovci lebiek vypátrali kuchára z Čistého dňa: Pred basou sa skrýval v Bratislave

Filo sa mal skrývať v jednom z podnájmov v bratislavskej Vrakuni. Bol to práve jeho prípad, ktorý odštartoval kauzu okolo resocializačného dňa Čistý deň.

Ilustračný obrázok k článku Lovci lebiek vypátrali kuchára z Čistého dňa: Pred basou sa skrýval v Bratislave
Zdroj: TASR/Henrich Mišovič

Cieľoví pátrači Prezídia Policajného zboru, tzv. lovci lebiek, zadržali Jakuba Fila, ktorý sa vyhýbal päť a pol ročnému trestu za sexuálne zneužívanie 14-ročného dievčaťa. Polícia SR o tom informovala na sociálnej sieti.

Skrýval sa v Bratislave

Odsúdený kuchár Filo z resocializačného centra Čistý deň sexuálne zneužil vtedy len 14-ročnú chovankyňu.

K zákroku policajtov prišlo v nedeľu (25. 7.). „Na základe získaných poznatkov sa dostali pred byt v Bratislave, kde sa mal hľadaný nachádzať. Jakub napokon nekládol odpor, pri zákroku nedošlo k zraneniu žiadnej osoby. Následne bol umiestnený do väzenia,“ spresnili.

Podľa informácii portálu Topky.sk sa mal skrývať v jednom z podnájmov v bratislavskej Vrakuni. Portál pripomína, že to bol práve prípad Fila, ktorý odštartoval kauzu okolo resocializačného dňa Čistý deň.

Kauza Čistý deň

Kauza Čistý deň je kauza zneužívania mladistvých v resocializačnom zariadení pre drogovo závislých mladých ľudí Čistý deň v Galante. Do povedomia verejnosti sa dostala v septembri 2016 po uverejnení blogu vtedajšej poslankyne Natálie Blahovej (SaS), v ktorom opísala znásilnenia viacerých maloletých v zariadení.

Vtedajšie vedenie (Zuzana Miková Tománková a Peter Tománek) potvrdilo, že ich zverenkyňa Natália mala sex s Filom. Tvrdili ale, že dobrovoľne. Podľa Tománka to bol len „sex na rozlúčku“.

Čistý deň prevádzkovali manželia Tománkovci, ktorí mali blízko aj k dnes už odsúdenému mafiánovi Marianovi Kočnerovi.

Prečítajte si aj

CIEĽOVÍ PÁTRAČI ZADRŽALI JAKUBA, KTORÝ BOL ODSÚDENÝ ZA SEXUÁLNE ZNEUŽÍVANIE Iba niečo vyše mesiaca bol Jakub Filo na...

Posted by Polícia Slovenskej republiky on Monday, July 26, 2021
Zdroj: TASR/Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM