Nina Táborská Rôzne

Leto na kúpalisku Mičurín nebude. Bazén je v zlom stave

Areál Ekoiuventy na Búdkovej ulici chce ministerstvo školstva počas letných mesiacov sprístupniť verejnosti. Avšak, s výnimkou bazéna a tiež samotnej budovy Ekoiuventy.

Ilustračný obrázok k článku Leto na kúpalisku Mičurín nebude. Bazén je v zlom stave
Zdroj: TASR

Budova a areál Ekoiuventy na Búdkovej ulici patria ministerstvu školstva. Exminister Juraj Draxler pred viac ako pol rokom, keď budovu opustila mládežnícka organizácia Iuventa, vyzval občianske združenia na spoluprácu a prisľúbil dialóg. Po diskusii v septembri 2015 so zainteresovanými stranami a spoznaní základných vízií a ideových zámerov mali prejsť ku konkrétnym krokom. Dodnes sa však s areálom nič neudialo.

V tomto týždni však Iuventu navštívil nový minister školstva Peter Plavčan za prítomnosti zástupcov Starého Mesta a Občianskeho združenia (OZ) Hrad Slavín. „Chceme sprístupniť areál tohto zariadenia verejnosti, ktorá býva v okolí, aby ju mohla využívať so svojimi deťmi, prípadne s mládežou,“ uviedol Plavčan na stretnutí.

V tomto roku by podľa jeho slov bolo možné využívať však len niektoré plochy, ktoré sú v areáli. „Pravdepodobne bazén nie, pretože si vyžaduje významnú údržbu,“ dodal šéf rezortu školstva.

To potvrdzujú aj slová Sabiny Barborjak z Hrd Slavín, podľa ktorej je bazén po vynechanej minuloročnej sezóne v zlom stave a vyžaduje si rekonštrukciu. Taktiež za samotným bazénom vznikol zosuv pôdy.

Opravu bazéna chce zafinancovať rezort školstva. S rekonštrukčnými prácami by sa podľa ministra malo začať v krátkom čase. Koľko bude oprava stáť, má ukázať finančná analýza. Čo sa týka samotného prevádzkovania bazéna, minister považuje za najreálnejší variant, že by ho prevádzkovalo samotné ministerstvo.

Verejnosti nebude k dispozícii ani samotná budova Ekoiuventy, ktorá si podľa Plavčana taktiež vyžaduje niekoľko zásahov. Problém bol v minulosti aj s prístupovou cestou do areálu, ktorá stojí na súkromných pozemkoch.

Čítajte o Iuvente viac tu: Areál Ekoiuventy chce minister školstva sprístupniť v letných mesiacoch

Zdroj: TASR/Dnes24

Ekoiuventa
11
Galéria
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM