Nina Táborská Rôzne

Leto na kúpalisku Mičurin? Ministerstvo školstva chce areál Ekoiuventy vrátiť verejnosti

Rezort školstva má tiež ambíciu revitalizovať a sprístupniť aj samotný dom mládeže na jeho pôvodný účel, teda aktivity pre deti a mládež.

Ilustračný obrázok k článku Leto na kúpalisku Mičurin? Ministerstvo školstva chce areál Ekoiuventy vrátiť verejnosti
Zdroj: Dnes24.sk

Pondelkom uplynul posledný deň lehoty na podanie odvolania sa proti rozhodnutiu Pamiatkového úradu, ktorý Ekoiuventu vyhlásil za národnú kultúrnu pamiatku.

„Je v záujme ministerstva, ako aj štátu zabezpečiť ochranu tejto kultúrnej pamiatky a zachovať areál Ekoiuventy pre verejnosť,“ potvrdil svoj postoj k zachovaniu domu mládeže na Búdkovej 2 v Bratislave minister Peter Plavčan.

Ministerstvu školstva bolo 1. apríla 2016 doručené rozhodnutie Pamiatkového úradu Slovenskej republiky, ktorým bol dom mládeže spolu s areálom (Ekoiuventa) v Bratislave, vyhlásený za národnú kultúrnu pamiatku. Rezort školstva sa následne rozhodol, že v zákonom ustanovenej 15-dňovej lehote nebude uplatňovať opravný prostriedok proti rozhodnutiu Pamiatkového úradu.

„Ministerstvo bude vo veci ochrany tejto národnej kultúrnej pamiatky spolupracovať s príslušnými orgánmi tak, aby bolo nakladanie s pamiatkovými objektmi Ekoiuventy v súlade so zákonom o ochrane pamiatkového fondu,“ dodal minister Plavčan, ktorý má záujem vrátiť areál Ekoiuventy verejnosti a najmä umožniť občanom čo najskôr využívať kúpalisko Mičurin. Rezort má tiež ambíciu revitalizovať a sprístupniť aj samotný dom mládeže na jeho pôvodný účel, teda aktivity pre deti a mládež.

Najväčšou prioritou je momentálne vyriešenie otázky vlastníckych vzťahov k príjazdovej ceste a následne výber prevádzkovateľa objektu. Bratislava24.sk informovala Martina Slušna z komunikačného odboru Ministerstva školstva, vedy, výskumu a športu SR.

Čítajte viac: Sľuby sa sľubujú… Ministerstvo školstva však kauzu okolo areálu Mičurin stále nerieši

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM