han

Legendárny klub vstáva z mŕtvych: Slovan má nového majiteľa a vracia sa bývalý ŠÉF!

Hokejový klub HC Slovan Bratislava má nového majiteľa. Stal sa ním spoluzakladateľ firmy ESET Rudolf Hrubý. Vracia sa aj bývalý dlhoročný šéf!

Ilustračný obrázok k článku Legendárny klub vstáva z mŕtvych: Slovan má nového majiteľa a vracia sa bývalý ŠÉF!
Zdroj: TASR/Martin Baumann

K belasým sa vracia aj bývalý generálny manažér Maroš Krajči, ktorý získal so Slovanom šesť titulov majstra SR. Informuje o tom klub na svojej oficiálnej stránke.

Boli v tlmenom režime

O predaji klubu sa šuškalo už v marci, čiže po prerušení sezóny kvôli pandémii koronavírusu. Od 1. apríla sa klub stal „nečinným“ a bol v utlmenom režime. To znamenalo, že sa hľadal nový partner, ktorý by prebral chod slávneho klubu aj s jeho „minulosťou“.

„Podpisu memoranda predchádzalo niekoľkotýždňové rokovanie oboch strán o podmienkach predaja. Súčasťou transakcie je prevzatie 100 % akcií akciovej spoločnosti HC SLOVAN Bratislava, ktorá zahŕňa činnosť seniorskeho A mužstva, juniorky a dorastu, ako aj občianskeho združenia HC SLOVAN Bratislava – mládež a obchodnej spoločnosti SLOVAN MARKETING s.r.o., ktorá je majiteľom ochranných známok HC SLOVAN,“ píše sa vo vyjadrení klubu.

Krajči je späť

S úspechmi bratislavského klubu sa spája aj meno bývalého generálneho manažéra Maroša Krajčiho, ktorý však v marci 2017 ukončil pôsobenie v Slovane. Teraz sa však do klubu vracia! „V najbližších dňoch budú ešte prebiehať jednotlivé úkony právneho procesu prevzatia spoločností. Zároveň predstavitelia nového vlastníka poverili prípravou klubu do novej hokejovej sezóny ako hlavného poradcu a koordinátora Maroša Krajčiho, ktorý sa oficiálne ujme svojej funkcie od 1. augusta,“ uviedol portál Slovana.

Rovnako hcslovan.sk informuje, že sa všetky družstvá v klube zapísali do súťaží, ktoré má na starosti Slovenský zväz ľadového hokeja (SZĽH).

Zdroj: Dnes24.sk/TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM