Rôzne Rôzne

Lanovka na Kolibe je dnes zdarma. Podporte aj vy 24-hodinový beh pre Plamienok!

Dnes o polnoci odštartoval prvý 24-hodinový charitatívny ultra trail beh na Slovensku. Darcovský portál ĽudiaĽudom.sk je tiež jeho súčasťou. Nielen každý bežec a priaznivec, ale aj širová verejnosť môže projekt ULTRALANOVKA podporiť zaslaním daru na výzvu v prospech organizácie Plamienok.

Ilustračný obrázok k článku Lanovka na Kolibe je dnes zdarma. Podporte aj vy 24-hodinový beh pre Plamienok!
Zdroj: TASR

Nezisková organizácia Plamienok pracuje s nevyliečiteľne chorými deťmi a ich rodinami. Je im oporou v najťažších chvíľach života.

„Nášho prvého pacienta, 9-ročného Lukáška sme prijali, keď lekári v nemocnici povedali, že nádorová choroba je silnejšia ako možnosti dnešnej medicíny. Nedalo sa zvíťaziť, ale napriek tomu sme dokázali pomôcť. Zabezpečili sme prístroje, lekárov, lieky a oporu, aby mohol Lukáško byť do posledných chvíľ tam, kde mu bolo najlepšie – doma, so svojou rodinou,“ opisujú vo výzve na darcovskom portáli ĽudiaĽuďom.sk pracovníci detského hospicu.

Horskí bežci sa rozhodli organizáciu Plamienok podporiť unikátnym behom. „V posledných minútach pred polnocou, pred začiatkom dňa 1. apríla sa zíde skupina ultra bežcov pri hornej stanici lanovky na bratislavskej Kolibe, aby s úderom polnoci vyrazila na 3 km lesný okruh s náročným stúpaním priamo popod lanovku. Každý z ultra bežcov sa v nasledujúcich 24 hodinách pokúsi tento okruh absolvovať toľkokrát, koľko len bude vládať. Celý štartový poplatok bežcov je súčasťou finančnej zbierky pre n.o. Plamienok,“ vysvetľuje ultra bežec Martin Urbaník.

Prečítajte si aj: Ultrabežci zabehnú stovky kilometrov. Pomáhajú si klobáskami a oškvarkami

Lanovka zdarma

Unikátny 24-hodinový beh spojený s charitou môžu záujemcovia podporiť rôznymi spôsobmi. Okrem finančnej zbierky vymysleli organizátori aj ďalšie zaujímavé formy. Počas celého dňa si môžete za dobrovoľný príspevok zapožičať prenosný čip, ktorý zrátava bežcom kilometre.

Od 10:00 do 18:00 bude v tento deň premávať lanovka na bratislavskej Kolibe zadarmo. Každá jazda predstavuje 1 kilometer behu. Podarí sa bežcom zabehnúť viac kilometrov ako najazdiť na lanovke? Do projektu ULTRALANOVKA sa môže zapojiť aj široká verejnosť, a to zaslaním ľubovoľného finančného daru na výzvu oranizácie

Plamienok na darcovskom portáli ĽudiaĽuďom.sk.

Portál ĽudiaĽuďom.sk je univerzálny on-line systém darcovstva, ktorý je otvorený pre všetkých ľudí, ktorí potrebujú pomoc.

Darcovia pomáhajú chorým deťom, hendikepovaným ľuďom, rodinám vo finančnej tiesni, neziskovým či mimovládnym organizáciám, školám alebo samosprávam.

Celý finančný príspevok, ktorý sa darca rozhodne venovať v prospech výzvy, putuje konkrétnemu príjemcovi. V súčasnosti je na portáli ĽudiaĽuďom.sk aktívnych takmer 475 výziev, ktoré môžu darcovia podporiť prostredníctvom elektronického bankovníctva, či už pomocou platobnej karty alebo internetbankingu.

Prečítajte si aj: Akadémia extrémnych športov pri Rendezi už má právoplatné stavebné povolenie. Kedy sa začne stavať?

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM