Rôzne

Láka vás bývanie blízko obchodného centra? Oproti Avionu vznikne bytový komplex Galvaniho

Takmer tristo bytov ponúkne nový projekt, ktorý by mal vyrásť na Galvaniho ulici v blízkosti navštevovaného obchodného domu.

Bytov v Bratislave nikdy nie je dosť a tak sa stavajú takmer všade. Tentoraz prišla na rad oblasť, ktorá bola doteraz určená iba na obchodné domy a administratívne budovy.

Bývanie oproti Avionu

Nový bytový komplex by mal vyrásť za cestou oproti Avionu, konkrétne v slepej časti Galvaniho ulice – v tesnej blízkosti obchodu s nábytkom Kika. Pozemok je ohraničený železnicou a administratívnou budovou.

Projekt na pozemku s rozlohou takmer 15-tisíc metrov štvorcových ponúkne podlahovú plochu bytov s rozlohou 18 295 metrov štvorcových. Bytový dom by mal mať sedem nadzemných podlaží a jedno podzemné.

V nadzemnej časti bude objekt prevádzkovo rozdelený na väčšiu severnú bytovú časť a menšiu južnú nebytovú časť, ktorá ponúkne najmä apartmány. Bytová časť bude riešená ako chodbový systém a apartmánová časť ako pavlačový systém.

Podľa reality.etrend.sk by mal projekt ponúknuť 189 bytov, z ktorých bude až 182 dvojizbových a zvyšných 7 bude trojizbových. Ráta sa aj so stavbou 90 apartmánov. Obyvatelia bytov budú mať možnosť zaparkovať na jednom z 333 parkovacích miest, z ktorých 155 bude na povrchu a 178 v podzemí. Investorom projektu Galvaniho je spoločnosť Bones.

Ilustračné foto

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM