Správy

Lacnejšie cestovné lístky? Bratislavská integrovaná doprava testuje nové označovače

Bratislavčania sa môžu od pondelka stretnúť so zmeneným vizuálom na obrazovkách označovačov lístkov. Pri označovaní cestovných lístkov to však nebude znamenať žiadnu zmenu pre cestujúcich.

Ilustračný obrázok k článku Lacnejšie cestovné lístky? Bratislavská integrovaná doprava testuje nové označovače
Zdroj: Dnes24.sk

Zástupcovia Bratislavskej integrovanej dopravy v spolupráci s dopravcami začnú testovať označovače priamo za plnej prevádzky dopravy už od pondelka.

Neverejné testovanie bude prebiehať 21 dní. Nové označovače s displejom budú slúžiť cestujúcim na nákup elektronických jednorazových cestovných lístkov. Informuje o tom na svojej stránke Dopravný podnik, a. s.

Elektronické jednorazové cestovné lístky budú o 10 percent lacnejšie ako papierové cestovné lístky.

Cestujúci sa môžu od pondelka stretnúť so zmeneným vizuálom na obrazovkách označovačov lístkov. Pri označovaní cestovných lístkov to však nebude znamenať žiadnu zmenu pre cestujúcich. Pred spustením predaja elektronických jednorazových cestovných lístkov sa uskutoční aj testovanie pre verejnosť.

Vyskúšajte nové označovače

„Po úspešnom ukončení testovaní u dopravcov pripravujeme v druhej polovici júla špeciálne testovanie pre verejnosť. Obyvatelia si budú môcť v špeciálnom vozidle osobne vyskúšať nové označovače a zakúpiť si elektronický lístok cez testovacie karty. Veríme, že túto príležitosť ocenia predovšetkým menej zruční cestujúci, ktorým radi vysvetlíme, ako systém funguje a aké výhody prináša,“ povedala Zuzana Horčíková, generálna riaditeľka Bratislavskej integrovanej dopravy, a. s.

Nové označovače s displejom, ktoré budú môcť cestujúci použiť na nákup elektronických cestovných lístkov, budú umiestnené vo vozidlách MHD aj Slovak Lines a tiež na železničných staniciach v Bratislavskom kra­ji.

Prípravné práce prebiehajú podľa harmonogramu a všetkých 59 označovačov na cestovné lístky je na železničných staniciach v Bratislavskom kraji osadených.

Multifunkčné automaty

Súčasťou spustenia predaja nových elektronických jednorazových cestovných lístkov je tiež spustenie multifunkčných automatov. Automaty budú cestujúcim slúžiť na nákup cestovných lístkov ale aj na dobitie kreditu v elektronickej peňaženke.

„Spustenie elektronického nákupu jednorazového cestovného lístka vnímame ako krok k rozvoju a modernizácii integrovanej dopravy. Naším cieľom je práve prostredníctvom zlepšovania služieb verejnej dopravy priniesť cestujúcim rýchlejší a pohodlnejší nákup potrebných cestovných lístkov," povedal Marian Rovenský, predseda predstavenstva Bratislavskej integrovanej dopravy.

"Cestujúci tak nielen ušetrí ale dokonca stihne každý prichádzajúci spoj, keďže si cestovný lístok bude môcť kúpiť priamo vo vozidle. Predaj týchto výhodnejších cestovných lístkov chceme spustiť čo najskôr, avšak prioritou je, aby systém po jeho spustení fungoval bezchybne a cestujúci ho mohli bezstarostne a pohodlne využívať,“ dodal Rovenský.

Čítajte aj: Na vybraných linkách trolejbusovej dopravy nastanú zmeny

Označovače MHD
9
Galéria
Zdroj: BID
Zdroj: DPB, a. s.
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM