Alexandra Húsková Kultúra

Kúsok zo svojho sveta predstaví v Danubiane holandská umelkyňa Gertrud

Danubianu čaká výstava multifunkčnej umelkyne Gertrud D. Návštevníci spoznajú jej svet prostredníctvom zaujímavých abstraktných obrazov, fotografií či kostýmov.

Ilustračný obrázok k článku Kúsok zo svojho sveta predstaví v Danubiane holandská umelkyňa Gertrud
Foto: Adriana Banásová / Zdroj: Dnes24.sk

Svet Gertrud D, Panta Rhei je prvou veľkou výstavou, ktorú otvoria v Danubiane Meulensteen Art Museum v spolupráci s holandským veľvyslanectvom, keďže tento rok sa nesie v znamení predsedníctva Holandska aj Slovenska v Rade EÚ.

„Táto výtvarníčka z Amsterdamu predstaví nielen svoje obrazy, ale aj kostýmy a fotografie scén pre divadlo, čo bude určite zaujímavé pre publikum, ktoré bude mať možnosť zistiť, ako takáto umelkyňa žije a v akom prostredí tvorí“, uviedol riaditeľ Danubiany Vincent Polakovič.

Holandská výtvarníčka Gertrud D sa maliarstvu začala venovať začiatkom 90. rokov 20. storočia. Aj keď sa spočiatku v jej tvorbe objavili figuratívne prvky v portrétoch, postupne prešla k abstraktnej maľbe. Podľa jej vlastných slov, dôležitým podnetom pre jej tvorbu bolo stretnutie s významnou osobnosťou abstraktnej maľby Samom Francisom.

„Maľba nie je v skutočnosti nič viac, ako hľadanie vlastného vnútorného zdroja, toho hravého zdroja vo mne samej, ktorý mi dáva pocit, že vytváram celé svety“, charakterizuje svoju tvorbu Gertrud D.

Vernisáž výstavy Svet Gertrud D, Panta Rhei bude v sobotu 19. marca o 15.00 hod v priestoroch Danubiany v Bratislave na vodnom diele v Čunove.

Prečítajte si tiež: Danubiana očakáva nárast návštevnosti. Od marca sa predstaví multifunkčná umelkyňa Gertrud

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM