Kultúra

Kultúrne leto v plnom prúde. Festival v auguste prinesie overené projekty, ale aj novinky

Festival Kultúrne leto a Hradné slávnosti Bratislava 2015 ponúkne v auguste overené projekty, ale aj novinky. Veľký záujem majú diváci napríklad o cyklus Hudba na Dunaji s tematickými plavbami – šansónový večer s BonBon Triom alebo swingová loď s hudobníkmi zo SwinGangu.

Ilustračný obrázok k článku Kultúrne leto v plnom prúde. Festival v auguste prinesie overené projekty, ale aj novinky
Zdroj: TASR

Prezentáciu tvorby menšín žijúcich na Slovensku predvedie na Hviezdoslavovom námestí festival Kultúrne leto s menšinami. Od 4. do 9. augusta budú môcť návštevníci obdivovať tance a spevy Rusínov, srbský, maďarský či karpatskoonemecký folklór, rómske piesne či židovské piesne a modlitby.

Mestské divadlo v Starej tržnici bude počas sobotných trhov ponúkať pravidelný kultúrny program pre najmenších. Nová scéna Kultúrneho leta pod budovou Slovenského rozhlasu naďalej prinesie každú nedeľu od 18. do 20. hodiny koncerty mladých slovenských kapiel.

Golden Age Festival je zameraný na štýlové kapely interpretujúce autentickú jazzovú hudbu tzv. zlatej éry minulého storočia, čiže 20. až 40. rokov. Vo V-klube sa 27. augusta predstavia kapely Boba Jazz Band (PL), Fats Jazz Band (SK) a Paper Moon Trio (SK).

Pokračovať bude tiež výstava „Videl som všetky kostoly Slovenska“, ktorá mala pôvodne trvať do konca júla, ale pre veľký záujem sa predĺži o jeden mesiac. Kultúrne leto, to sú aj ďalšie festivaly a cykly ako World Music pri Dóme, Katedrálny organový festival, Na bratislavských hradbách alebo tiež samostatné podujatia, medzi ktoré patria koncerty Szidi Tobias alebo Ivy Bittovej.

Prečítajte si tiež: Za kultúrou do susednej Viedne: Čakajú vás koncerty, kulinárske špeciality, remeslá, ale aj tradície a zvyky z Afriky

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM