Jakub Haršany Krimi

Ktoré sú najnebezpečnejšie miesta Bratislavy? Polícia zverejnila nové mapy

Slovenská polícia vydala nové mapy kriminality za tretí štvrťrok. V ktorých okresoch hlavného mesta si treba dávať pozor?

Ilustračný obrázok k článku Ktoré sú najnebezpečnejšie miesta Bratislavy? Polícia zverejnila nové mapy
5
Galéria
Zdroj: TASR

Mapy kriminality ukazujú, že úroveň trestnej činnosti na území hlavného mesta za posledné tri mesiace stúpla. Bratislavský druhý okres je dokonca spolu s Trnavou a Košicami najnebezpečnejším miestom na Slovensku.

Okres Bratislava II, kam patria mestské časti Ružinov, Vrakuňa a Podunajské Biskupice, je už dlhodobo najproblémovejšou časťou hlavného mesta. „Za prvých deväť mesiacov roku 2016 evidujeme v rámci hlavného mesta najväčší nápad trestnej činnosti v druhom bratislavskom okrese (2 460 trestných činov), pričom najčastejšie dochádzalo k páchaniu majetkovej trestnej činnosti (1 401 prípadov),“ informuje krajská policajná hovorkyňa Tatiana Kurucová.

Miera objasnenosti nedosahuje polovicu

Oproti predošlému štvrťroku stúpla kriminalita aj v okrese Bratislava V. Smutné je, že ani polovica všetkých trestných činov nie je do dnešného dňa objasnená.

Od začiatku roka, a platí to doteraz, je naopak najbezpečnejšie v štvrtom bratislavskom okrese, to znamená v mestských častiach Karlova Ves, Dúbravka, Lamač, Devínska Nová Ves, Devín a Záhorská Bystrica. Spomedzi všetkých bratislavských okresov je tu aj najvyššia miera objasnenosti trestných činov.

Kompletné mapy kriminality, aj so všetkými typmi trestných činov, za celý rok 2016 si môžete pozrieť TU.

Ilustračný obrázok

Mapy kriminality za 3. štvrťrok 2016
5
Galéria
Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM