Rôzne Správy

Kríza v bratislavských vodárňach. Zamestnancov skolil COVID-19

Takmer polovica zamestnancov centrálneho dispečingu Bratislavskej vodárenskej spoločnosti prekonala v uplynulom týždni ochorenie COVID-19.

Ilustračný obrázok k článku Kríza v bratislavských vodárňach. Zamestnancov skolil COVID-19
Zdroj: TASR/Martin Baumann

Bratislavské vodárne si prešli zaťažkávacou skúškou. Na dispečingu ochorela na Covid-19 polovica zamestnancova a toto pracovisko je kľúčové pre bezproblémový chod dodávky pitnej vody a odkanalizovanie územia.

Obetavosť

Vďaka preventívnym opatreniam a obetavosti zvyšných zamestnancov dispečingu BVS-ja sa krízový stav podľa hovorcu vodárni Petra Podstupku žiadnym spôsobom nedotkol fungovania vodární smerom k verejnosti. Situácia nemala ani žiadny vplyv na kvalitu pitnej vody vo verejnom vodovode.

„V týchto dňoch sa už postupne jednotliví zamestnanci dispečingu vracajú z karantény do bežného pracovného nasadenia a situácia je tak stabilizovaná,“ uviedol Peter Podstupka.

Ochranný režim

Centrálny dispečing BVS je riadiace centrum kľúčových technológií, potrebných na výrobu a distribúciu pitnej vody a odkanalizovanie územia. Sídli v samostatnom objekte a aktuálne je funkčne aj prevádzkovo oddelený od zvyšku spoločnosti. Medzi hlavné preventívne opatrenia patrí rozdelenie jednotlivých pracovných kolektívov tak, aby sa predišlo ich stretávaniu a častejšia dezinfekcia priestorov.

Všetky kľúčové prevádzkové objekty BVS fungujú od septembra v preventívnom ochrannom režime. Vodárne deklarujú, že boli prijaté všetky potrebné opatrenia na minimalizovanie šírenia nového koronavírusu. „Výroba a distribúcia vody je tak aj vďaka týmto opatreniam maximálne bezpečná a kvalita pitnej vody je neustále kontrolovaná,“ poznamenal Podstupka.

COVID v Bratislave

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM