Rôzne

Korzo Zálesie prinesie obyvateľom a turistom ďalšie možnosti športového vyžitia

V rámci projektu bude vybudované mólo, prírodný amfiteáter, či prevádzková budova ako zázemie pre vodákov.

Ilustračný obrázok k článku Korzo Zálesie prinesie obyvateľom a turistom ďalšie možnosti športového vyžitia
2
Galéria

Sobota 9. júna sa ponesie v znamení podujatia Odomykanie Dunaja, ktorého partnerom je aj Bratislavský samosprávny kraj (BSK).

Odomykanie Dunaja

„Územie medzi a pozdĺž riek Malý a Mošonský Dunaj, vrátane hlavného toku Dunaja, je špecifickým fenoménom vody. Všetky tri rieky vytvárajú najrozsiahlejšiu vnútrozemskú deltu v Európe. Splavy a cykloturistika v spojení s kultúrou a gastronómiou sú základom pre rozvoj spoločnej turistickej destinácie,“ povedal k projektu predseda BSK Juraj Droba.

Sobotný deň v obci Zálesie spestrí nielen symbolické Odomykanie Dunaja, ale organizátori si pripravili aj zaujímavý sprievodný program, ako súťaž o najrýchlejší katamarán – Záleskí vodáci, súťaž o najrýchlejšiu 10-člennú posádku – Dunajskí vodáci, súťaž o najlepšiu masku piráta – Korzár Malého Dunaja či skautská aktivita – Uviaž si svoj uzol.

Podujatie sa uskutoční od 10:00 do 14:00 hodiny v obci Zálesie.

Korzo Zálesie

Súčasťou bude aj predstavenie projektu revitalizácie nábrežia Malého Dunaja pre voľnočasové aktivity v obci Zálesie s názvom Korzo Zálesie. Zároveň na mieste priamo v prírode bude aj výstava vizualizácií tohto projektu.

Korzo Zálesie prinesie obyvateľom a turistom ďalšie možnosti športového vyžitia, stane sa miestom pre oddych a spoznávanie prírody. V rámci projektu bude vybudované mólo v šírke 3 metre a s dĺžkou 120 metrov, prírodný amfiteáter, či prevádzková budova ako zázemie pre vodákov.

Dĺžka projektu je 24 mesiacov pri celkovom rozpočte 2 863 279,36 eur. Zastupiteľstvo BSK schválilo vstup bratislavskej župy do projektu 22. apríla 2016. Projekt je spolufinancovaný z Európskeho fondu regionálneho rozvoja a štátneho rozpočtu.

V rámci projektu zameraného na zvýšenie atraktivity pohraničnej oblasti bude dobudovaná rekreačná vodácka a cykloturistická infraštruktúra na viac ako 30 miestach na Slovensku a v Maďarsku, bude zrekonštruovaný skanzen s vodným mlynom v Jelke, postavené Centrum vodáckej turistiky v Šamoríne, založené Korzo v Zálesí a vytvorí sa stratégia cezhraničnej destinácie vrátane zavedenia samostatnej marketingovej značky.

Bratislava24.sk informovala Lucia Forman, hovorkyňa BSK.

Zdroj: bratislava.dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM