Správy

Korčuliari odštartujú už najbližší piatok

Štart 13. ročníka piatkovej večernej korčuliarskej akcie Bratislava-inline sa začne až 22. júla, takmer o mesiac neskôr, ako to bolo v minulom roku.

Ilustračný obrázok k článku Korčuliari odštartujú už najbližší piatok
Zdroj: TASR

Pre zaťaženie polície počas predsedníctva Slovenska v Rade EÚ nie je totiž možné poskytnúť policajný sprievod v štandardnom režime. Informovala o tom Monika Hurbanová z organizačné­ho tímu.

Bratislava-inline je už dlhé roky neoddeliteľnou súčasťou letného programu hlavného mesta. Organizátori avizujú, že tento ročník bude čiastočné iný. „Jazdy sa nebudú konať každý piatok v Bratislave, ako to bolo doteraz, ale každý týždeň sa pokúsime priniesť podujatie do niektorého zo "sk-inline“ miest," uviedla Hurbanová.

Táto korčuliarska akcia v hlavnom meste prebieha ako organizovaný prejazd po vopred vytýčenej trase za sprievodu polície, 40-členného inline tímu, zdravotnej služby a hudby. Približne tisíc korčuliarov a s nimi aj cyklisti, kolobežkári, longboardisti či bežci si tak vychutnávajú cesty, po ktorých denne chodia do školy či do práce.

Zúčastniť sa môže každý

„Akcia je predovšetkým o atmosfére, zúčastniť sa jej môže každý – mladí, starí, jednotlivci i skupinky. Dôležité je vedieť korčuľovať v dave a zabrzdiť,“ podotkla Hurbanová.

Prvá jazda sa tento rok bude konať v piatok 22. júla. Zraz je o 20. hodine v oddychovej zóne pri nákupnom centre v bratislavskom Sade Janka Kráľa. Samotný štart je naplánovaný o 21. hodine. Ďalší piatok 29. júla sa jazda uskutoční na okruhu Slovakia Ringu v Orechovej Potôni v rámci zrazu kamiónov Truck Arena. Piatkovú korčuliarsku akciu si zas budú môcť Bratislavčania naplno užiť v auguste.

Zdržanie MHD

V období od 22. júla 2016 do 26. augusta 2016, zakaždým v piatok od 20.00 do 22.30 hod. sa bude na komunikáciách na území Petržalky usporadúvať inline jazda na kolieskových korčuliach.

Dispečing DPB, a. s. bude situáciu monitorovať a v spolupráci s políciou dopravu v meste koordinovať. Informuje na svojej stránke Dopravný podnik.

Vodiči MHD budú jazdiť so zvýšenou ohľaduplnosťou, pričom môže dôjsť k niekoľkominú­tovému zdržaniu MHD. Za operatívne zdržanie prostriedkov MHD v premávke sa vopred cestujúcim ospravedlňujeme.

Prečítajte si aj: Ostrovček na priechode pre chodcov v Petržalke zničili vandali

Ilustračný obrázok

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM