Nina Táborská Samospráva

Vráti sa Hurbanovo námestie chodcom? Mesto osadilo veľké kvetináče, autám majú zamedziť v parkovaní

Hlavné mesto rieši situáciu s autami parkujúcimi na chodníku na Hurbanovom námestí v centre Bratislavy. V piatok tu osadilo osem väčších mobilných kvetináčov, do ktorých budú v priebehu budúceho týždňa vysadené okrasné trávy a trvalky. Informovala o tom hovorkyňa mesta Ivana Skokanová.

Ilustračný obrázok k článku Vráti sa Hurbanovo námestie chodcom? Mesto osadilo veľké kvetináče, autám majú zamedziť v parkovaní
Zdroj: TASR

Kvetináče umiestnili na chodníku smerom z Námestia SNP po vstup k Michalskej bráne. Okrem ôsmich väčších by v priebehu budúceho týždňa malo pribudnúť aj päť menších okrúhlych kvetináčov.

Primátor Bratislavy Ivo Nesrovnal uviedol, že obyvatelia a návštevníci Bratislavy sa sťažovali, že peší na tomto chodníku nemajú pre zaparkované autá dostatočný priestor na prechod.

„Začali sme preto s inštaláciou kvetináčov v tejto lokalite, aby sme zamedzili parkovaniu na chodníku a vrátili tak tento priestor späť všetkým Bratislavčanom,“ vysvetlil primátor.

Hovorkyňa priblížila, že vedenie mesta podniká viaceré kroky na kultiváciu verejných priestranstiev, ktoré majú slúžiť všetkým Bratislavčanom a návštevníkom mesta. Vo viacerých lokalitách realizuje výsadbu okrasných tráv a trvaliek.

„Pripravuje viaceré projekty, ktorými chce do mesta opäť vrátiť zeleň. Jedným z takýchto projektov je aj výsadba stromov na Hlavnom námestí, vegetačná strecha na domove seniorov, obnova parčíka na Svoradovej ulici a ďalšie,“ doplnila Skokanová.

Prečítajte si tiež: ROZHOVOR: Autá blokujúce chodníky a zeleň, realita parkovania v Bratislave. Ako vyriešiť tento dlhoročný problém?

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM