Nina Táborská Rôzne

Koniec bezplatným cestám na zápasy KHL. Fanúšikovia si od januára opäť budú cvikať ako ostatní

Návštevníci zápasov HC Slovan sa od februára zadarmo mestskou hromadnou dopravou neodvezú. Zmluva Dopravného podniku s HC Slovan končí. Obe strany sa dohodli len na reklamnom plnení, takže cestujúci už nebudú môcť využívať permanentky alebo lístky na domáce zápasy KHL aj ako lístky na MHD.

Ilustračný obrázok k článku Koniec bezplatným cestám na zápasy KHL. Fanúšikovia si od januára opäť budú cvikať ako ostatní
Zdroj: TASR

Návštevníci zápasov v Slovnaft Arene využívajú mestskú hromadnú dopravu naplno, nakoľko je výborne dostupná prostriedkami MHD a navyše si môžu dať na oslavu víťazstva domáceho manšaftu po zápase pivo. Táto výhoda ale v januári končí.

„Zástupcovia Dopravného podniku Bratislava, HC Slovan Bratislava a Hlavného mesta SR Bratislava sa dohodli na akceptovaní vstupenky na hokej ako platného cestovného lístka na mestskú hromadnú dopravu v dňoch domácich zápasov KHL do 31. januára 2015,“ informovala nás hovorkyňa Dopravného podniku Adriana Volfová.

V tomto termíne končí platnosť zmluvy a DPB spolu so Slovanom sa dohodli len na reklamnom plnení. Po tomto termíne si teda MHD zadarmo na lístok domácich zápasov KHL nepocestujete. „Pri kontrole cestovných lístkov sa musia cestujúci riadne preukázať platným cestovným lístkom – jednorázovým, PCL alebo SMS cestovným lístkom v zmysle platnej Tarify MHD v Bratislave,“ vysvetlila Volfová.

Do 31. januára 2015 platí, že cestujúci majú možnosť cestovať na vstupenku, permanentku aj jednorazový zápasový lístok mestskou hromadnou dopravou zadarmo. „Platnosť lístka pre cestovanie MHD zadarmo sa začína dve hodiny pred začiatkom domácich zápasov v pracovné dni od 17:00 a počas víkendov od 15:00,“ dodala hovorkyňa DPB.

Pripomíname, že platnosť takéhoto cestovného lístka vyprší posledným denným spojom. Nárok na bezplatné cestovanie vám nevzniká v prípade, že nemáte pri sebe platnú vstupenku na domáci hokejový zápas. Dodatočne sa totiž vstupenkou v doplatkovej pokladni preukázať nemôžete.

„Nárok na bezplatné cestovanie nemajú fanúšikovia mimo termínu konania domáceho zápasu KHL. Zároveň zdôrazňujeme, že vstupenka neplatí ako cestovný lístok na nočné spoje a ani na spoje, ktorých konečná zastávka sa nenachádza na území Slovenskej republiky,“ uzavrela Volfová.

Zdroj: Dnes24.sk
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM