Rôzne Správy

Koniec "benzínovej" turistiky k Maďarom! Pre nápor Slovákov OBMEDZUJÚ tankovanie

V Maďarsku obmedzili množstvo predaja základných pohonných látok s regulovanou cenou na takmer sto čerpacích staniciach.

Ilustračný obrázok k článku Koniec "benzínovej" turistiky k Maďarom! Pre nápor Slovákov OBMEDZUJÚ tankovanie
Zdroj: pixabay.com

Informovalo o tom v stredu internetové vydanie denníka Népszava, podľa ktorého do Maďarska začali chodiť nakupovať lacný benzín a naftu zo Slovenska, a už aj z Rakúska.

Obmedzené tankovanie

Na mnohých čerpacích staniciach obmedzili množstvo natankovanej pohonnej látky na desať litrov, inde zas môže za deň natankovať plnú nádrž iba šesť vozidiel, píše denník.

Maďarská vláda už ráta s tým, že viaceré čerpacie stanice dočasne pozastavia svoju činnosť, na stránke Národného úradu pre dane a clá (NAV) sa totiž uplynulý pondelok popoludní objavil návod na žiadosť o prerušení predaja pohonných látok.

Horná hranica ceny benzínu a nafty v Maďarsku je od 15. novembra 2021 stanovená na 480 forintov (1,33 eura) za liter. Pôvodne bola platnosť tohto vládneho nariadenia určená na tri mesiace.

Vláda toto nariadenie však predĺžila až do polovice mája. Oznámil to minulú sobotu v Budapešti predseda maďarskej vlády Viktor Orbán.

Súvisiace články

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM