Kultúra

Komédie, dráma i sci-fi: Prehľad filmových noviniek, ktoré pristáli na striebornom plátne

Víkend je v plnom prúde a vy ešte stále nemáte žiadny plán? Vybehnite do kina a vychutnajte si niektorú z filmových noviniek!

Ilustračný obrázok k článku Komédie, dráma i sci-fi: Prehľad filmových noviniek, ktoré pristáli na striebornom plátne
Zdroj: pixabay

Valentínsky sviatok priniesol do kín štyri filmové novinky – remake francúzskej komédie z dielne hollywoodskych tvorcov, švédsku drámu režiséra Petra Grönlunda, romantickú komédiu, ktorej scenár napísal a tiež si v nej zahral Jaroslav Hanzlík, ako aj akčné sci-fi z dielne Jamesa Camerona a Roberta Rodrigueza.

Do kín sa vrátili Nedotknuteľní, remake jedného z komerčne najúspešnejších francúzskych filmov. Ochrnutý miliardár Phillip si za svojho nového opatrovníka vyberie drzého, bezprostredného a živelného Della. Nespútaného mladíka čiernej pleti, ktorého práve pustili z väzenia. So svojou verziou stretnutia dvoch ľudí z úplne rozdielnych svetov teraz prichádzajú filmári z Hollywoodu. V titule The Upside (r. Neil Burger) inšpirovanom skutočným príbehom a megahitom „Intouchables“ sa v hlavných úlohách predstavia Nicol Kidman, Kevin Hart a Bryan Cranston.

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

Švédsku kinematografiu medzi novinkami zastupuje film režiséra Petra Grönlunda Goliáš. Pre 17-ročného Kimmieho prichádza dospelosť až príliš rýchlo. Jeho otec nastupuje do väzenia, aby si odpykal trest, a od syna očakáva, že nadviaže na jeho kriminálnu činnosť. Kimmie však nie je na niečo podobné pripravený. Dráma zasadená do neutešeného priemyselného mesta kdesi vo Švédsku je znepokojujúcim obrazom spoločenských premien krajiny i rozpadu tradičných patriarchálnych štruktúr.

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

V kinách je i snímka Alita: Bojový anjel režiséra Roberta Rodrigueza. Spoluscenáristom akčnej sci-fi je aj James Cameron. Svet vzdialenej budúcnosti nie je ideálnym miestom na život, napriek tomu v ňom žijú ľudia, ktorí nezištne pomáhajú iným. Napríklad kyberdoktor Ido (Christoph Waltz) prehľadáva skládky, aby našiel funkčné súčiastky, ktoré môže implantovať ľuďom, ktorí o časti tela prišli. Takto objaví Alitu (Rosa Salazar), poničeného kyborga so srdcom a dušou dospievajúceho dievčaťa, a vráti jej život. Po prebudení si nepamätá svoju minulosť, nespoznáva svet okolo seba, ale okamžite nasáva množstvo nových informácií. So životom vrstovníkov Alitu zoznamuje Hugo (Keean Johnson), mladý rebel, ktorý jej od prvého stretnutia imponuje. Vďaka svojej zvedavosti spozná Alita aj odvrátenú stránku Iron City, v ktorom s doktorom Idem žije. Fyzickou konfrontáciou s podsvetím v sebe objaví mimoriadne, smrtiace schopnosti. V tú chvíľu sa dostane do hľadáčika skupiny nájomných zabijakov, ktorí terorizujú mesto, ale teraz dostali jedinú úlohu – nájsť a zničiť Alitu. Z obyčajného kyberdievčaťa sa stane bojový anjel.

Náš prehľad pokračuje pod videom!

Zdroj: YouTube.com

Na Valentína prišla do kín aj česká romanca Leto s gentlemanom – scenáristická prvotina Jaromíra Hanzlíka, ktorý si vo filme zároveň zahral jednu z hlavných úloh. Réžie sa ujal Jiří Adamec, ktorý má na svojom konte desiatky úspešných televíznych programov, filmov a seriálov. V romantickej komédii „o túžbe po slobode, neskorej láske a nádeji…“ ďalej hrajú Alena Antalová a Igor Bareš. Anna prežíva so svojím manželom každé leto v chatovej oblasti pár kilometrov za Prahou. Vzťah manželov skĺzol do rutiny a stereotypu. Muž svoj čas dlhodobo a spravodlivo delí medzi „mastením“ kariet s kamarátmi v krčme a zhotovovaním modelov lodí zo zápaliek vnútri sklenených fliaš. Jeho žena je pre neho prakticky neviditeľná.

Anna si každé leto spríjemňuje stretávaním s kamarátkami, ktoré za ňou prichádzajú do malebných stredných Čiech na cyklistické výlety v okolí hradu Kamýk. Jedného dňa sa v dedine objaví Artur (Jaromír Hanzlík). Elegantný, šarmantný gentleman, ktorý je, ako všetci predpokladajú, novým majiteľom miestneho zámku. Medzi Arturom a Annou preskočí iskra. Anna zažíva pocity už dlhodobo nepoznané. Ďalej hrajú Lucie Vondráčková, Tereza Kostková, Ivana Chýlková, Miroslav Etzler, Dana Batulková, Yveta Blanarovičová a iní.

Foto: ilustračné

Zdroj: YouTube.com
Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM