Rôzne Správy

Klientov staromestského Seniorcentra budú testovať

V nedeľu 19. apríla budú všetci klienti Seniorcentra Staré Mesto testovaní na ochorenie COVID-19.

Ilustračný obrázok k článku Klientov staromestského Seniorcentra budú testovať
Zdroj: TASR

Otestovaní budú aj všetci zamestnanci Seniorcentra a tím zamestnancov sociálneho oddelenia miestneho úradu v Starom Meste,“ informovali starostka bratislavskej mestskej časti Staré Mesto Zuzana Aufrichtová a riaditeľ Seniorcentra Matej Alex.

Monitoring

Ako ďalej informovali, lekárka, ktorá má zazmluvnených klientov Seniorcentra a robí podrobný monitoring ich zdravotného stavu, zaznamenala zmenu u troch klientov, pričom dvaja mali mierne zvýšenú teplotu na 37 stupňov Celzia a jeden klient mal kašeľ.

Všetci traja boli umiestnení v preventívnej izolácii,“ uviedla Aufrichtová. Dodala, že počas soboty vydezinfikovali celý objekt Seniorcentra.

Testovaní

V piatok (17.4.) potvrdili u jedného zamestnanca Seniorcentra Staré Mesto na Podjavorinskej ulici pozitívny výsledok na ochorenie COVID-19. Ide o upratovača, s klientmi zariadenia prichádzal do kontaktu v obmedzenej miere.

V stredu (15.4.) mu pri nástupe do práce namerali zvýšenú teplotu. „Okamžite sme ho poslali k jeho ošetrujúcemu lekárovi, ktorý mu nariadil testovanie na COVID-19. V piatok nám oznámili, že výsledok testovania bol pozitívny,“ informoval riaditeľ Seniorcentra Staré Mesto Matej Alex.

Zamestnanec je v súčasnosti v domácej karanténe, priebeh ochorenia označuje ako mierny.

Krízový režim

Vedenie Seniorcentra a mestskej časti už v stredu okamžite pristúpilo k sprísneniu preventívnych opatrení.

Seniorcentrum je podľa riaditeľa od začiatku mimoriadneho stavu pripravené aj na možnosť karantény a krízový režim fungovania.

V zariadení je v súčasnosti v opatere viac ako päťdesiat klientov, stará sa o nich tridsaťčlenný personál.

Kroky magistrátu

V prípade podozrení na nákazu v zariadeniach pre seniorov v správe hlavného mesta SR Bratislavy, v Ružinove a Lamači, testy infekciu nepreukázali, boli negatívne. TASR o tom v sobotu informoval hovorca Bratislavy Peter Bubla.

Magistrát sa tiež rozhodol začať testovať klientov i personál vo svojich zariadeniach po vlastnej línii.

Foto:ilustračné

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM