Nina Táborská Hokej

KHL: Slovan vyhral v Mytišči 2:1. Poskočil tak na 10. miestov tabuľke Západnej konferencie

Hokejisti Slovana Bratislava zvíťazili v utorkovom zápase KHL na ľade Atlantu Mytišči tesne 2:1 a zastavili tak sériu štyroch prehier. V tabuľke Západnej konferencie sa s 37 bodmi bodovo dotiahli na súpera a poskočili z dvanástej na desiatu priečku.

Ilustračný obrázok k článku KHL: Slovan vyhral v Mytišči 2:1. Poskočil tak na 10. miestov tabuľke Západnej konferencie
Zdroj: TASR

Slovan sa ujal vedenia už v druhej minúte zásluhou českého legionára Václava Nedorosta. Stav 1:0 pre hostí vydržal až do tretej tretiny, v ktorej poistil náskok Štefan Ružička, ktorý dal svoj premiérový gól v drese Slovana. Výborný výkon podal v bránke hostí Švéd Johan Backlund, ktorý zlikvidoval 28 striel súpera.

Nestačil iba na dorážku Maxima Potapova z 53. minúty. Na viac gólov sa však domáci nezmohli a tak zverenci trénera Petra Matikainena mohol sláviť plný bodový zisk.

„Belasí“ zakončia trojzápasový trip na klziskách súperov vo štvrtok 20. novembra o 18.30 h na ľade lotyšského Dinama Riga, potom ich čaká séria štyroch domácich stretnutí.

Na ôsme miesto zaručujúce účasť v play off strácajú hokejisti Slovana tri body.

Atlant Mytišči – Slovan Bratislava 1:2 (0:1, 0:0, 1:1)

Góly:

53. Potapov (Dyblenko) – 2. Nedorost (Baranka, Sersen), 45. Ružička (Sersen, Vondrka). Rozhodcovia: Gofman, Rönn – Sivov, Šeljanin, vylúčení: 6:8 na 2 min, navyše Korobov (Atlant) 10 min za napadnutie hlavy a krku, presilovky: 1:1, oslabenia: 0:0, 5800 divákov.

Atlant Mytišči: Engren – Korobov, Gilroy, Novopašin, Němec, Ťuľjapkin, Dyblenko – Černov, Engqvist, Potapov – Gluchov, Taratuchin, Vrána – Koľcov, Jašin, Kozlov – Levickij, Pešechonov, Sošnikov

Slovan Bratislava: Backlund – Sersen, Mihálik, Brejčák, Baranka, Sigalet, Štajnoch, Luža – Bartovič, Surový, Vondrka – Netík, Nedorost, Ružička – Jeglič, Tičar, Nagy – Rachůnek, Bližňák, Lunter

Slovan mal výborný nástup

Už v 90. sekunde prišiel ofenzívny výpad Baranku a strela Ružičku, po ktorej sa puk odrazil od zadného mantinelu pred bránku, kde ho zasunul za Engrenov chrbát dôrazný Nedorost – 0:1. Domáci potom prevzali iniciatívu a mohli vyrovnať zásluhou Engqvista, v rozhodujúcej chvíli však švédskemu útočníkovi puk preskočil hokejku.

Matikainenovi zverenci sa v ďalšom priebehu sústredili najmä na pozornú obranu a prípadné rýchle brejky. V 9. minúte Ťuľjapkin tvrdo zrazil Nagya, ktorý po zákroku zostal ležať na ľade, nakoniec ale zápas dohral. V následnej presilovke nastrelili hostia žŕdku a Ružička rozvlnil sieť, ale iba bočnú. V závere tretiny sa slovanisti dopustili niekoľkých zbytočných chýb, zlé rozohrávky Mihálika a Brejčáka však domáci hráči nepotrestali a Backlund vykryl lapačkou aj pokus Gilroya.

V druhej časti domáci zvýšili útočné úsilie, ale stále narážali na výborného Backlunda. Ten mal okrem brankárskeho umenia aj potrebné šťastie, keď delovka Jašina opečiatkovala ľavú žŕdku jeho bránky. V oslabení Švéd skrotil aj bekhendový pokus Němca. Atlant hral v tejto tretine štyri presilovky, no Slovan v nich bránil pozorne a nepúšťal súpera do veľkých šancí. Sám sa púšťal dopredu len ojedinele, v prostrednej tretine ohrozil Engrena iba trikrát, rovnako ako v prvej.

V 40. min zmaril Backlund aj tutovku Černova a v rovnakom duchu začal aj tretie dejstvo, keď ho ani na dvakrát nedokázal prekonať v obrovskej šanci Potapov. Slovan si trpezlivo počkal na svoju šancu a tá prišla v 45. minúte, keď Ružička v presilovke aj vďaka dobrému cloneniu Nedorosta prepálil od modrej čiary Engrena a zvýšil náskok hostí na 2:0. Vzápätí Korobov zasiahol hlavu Tičara a putoval na trestnú lavicu, v početnej prevahe mal tutovku Vondrka, Engren však predviedol skvelý zákrok.

V 52. minúte sa domáci dostali späť do hry, keď v presilovke ešte Backlund zneškodnil strelu Dyblenka, no puk vyrazil priamo na Potapova, ktorý do odkrytej bránky znížil na 1:2. Hra nabrala rýchly spád, päť minút pred koncom netrafil bránku v dobrej šanci Tičar. V samom závere oslabil svoj tím Surový, ktorý dostal 2 min za vyhodenie puku mimo hraciu plochu, domáci navyše odvolali brankára a hrali tak presilovku 6 na 4. Slovanisti sa však ubránili a mohli sláviť cenné víťazstvo.

Zdroj: TASR
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie na Dnes24.sk
Magazín
Najčítanejšie v regióne
Najčítanejšie zo Slovenska
SLEDUJTE NÁŠ INSTAGRAM